Jansen Elektro & Beveiliging Ermelo zoekt nog steeds monteurs

Regelmatig adverteren en tóch niet aan de geschikte medewerkers kunnen komen. Het is een vreemd fenomeen in een tijd, waarin de werkloosheid nog steeds torenhoog is.

Door Gert Spijker

Niet alleen Gerco Jansen van Jansen Elektro & Beveiliging uit Ermelo heeft er mee te maken. De hele elektro-branche kampt met hetzelfde probleem.

De werkgelegenheid trekt na de economische crisis gelukkig weer aan. Het aantal vacatures groeit. Zo ook bij het bedrijf van Jansen. Op zoek naar (1e) monteurs elektrotechniek, plaatste hij de afgelopen tijd diverse advertenties. Het aanbod was steeds uitstekend: een keurig salaris, mogelijkheden tot het volgen van opleidingen, leuke opdrachtgevers, prima werksfeer. Noem het allemaal maar op. Tóch blijkt het moeilijk de juiste medewerkers te vinden.

Goede perspectieven
Hoe dat komt? Jansen zoekt een verklaring: “In de techniek is er geen sprake van een algemeen tekort. Het probleem is dat vraag en aanbod bij specifieke beroepen, zoals die van elektromonteur, niet op elkaar aansluiten. Dat heeft alles te maken met opleidingskeuzes. Ondanks de goede perspectieven op een prima baan neemt op het mbo het aantal techniekstudenten af. Mijn branche heeft daar last van. De afstemming tussen onderwijs en bedrijfsleven (vv) is kennelijk niet goed. En de voorlichting aan de leerlingen onvoldoende.”

Prachtig vak
De Ermelose ondernemer ziet ook positieve ontwikkelingen: “Lange tijd was techniek niet sexy. De jeugd koos liever voor een baan in een mooi pak. Zowel scholen, overheden als bedrijfsleven deden er te weinig aan om de jeugd voor techniek te interesseren en te enthousiasmeren. Gelukkig is deze tendens zo langzamerhand aan het kantelen. Maar dat heeft even tijd nodig. Ik hoop dat dit artikel er ook aan bijdraagt en roep het graag nog een keer: elektrotechniek is een prachtig vak met uitstekende ontwikkelingskansen!”

Nog steeds op zoek
Tja, en hoe zit het nu met de vacature(s)? Jansen daarover: “Ik ben nog steeds op zoek naar iemand, die ons team nóg sterker maakt. Iemand, die goed is in het installeren, aanpassen en onderhouden van installaties op gebied van elektrotechniek, beveiliging en communicatie. Belangstellenden kunnen hun sollicitatie en CV mailen naar info@jansenelektrotechniek.nl.”

Jansen Elektro & Beveiliging is gevestigd aan het Jagerserf 24 op het Bedrijventerrein Veldzicht in Ermelo. Web: www.jansenelektrotechniek.nl. Tel.: (0341) 55 02 00.

Banner Jansen Elektrotechniek

Reacties

Cookieinstellingen