The Travel Club Ermelo deelt ervaringen Seychellen en Abu Dhabi

Therèse van Eck, zelfstandig reisadviseur in Ermelo van reisbureauketen The Travel Club, is terug van haar inspectiereis naar de Seychellen en Abu Dhabi. Ze deelt graag haar ervaringen om haar klanten nóg beter van dienst zijn.

Tekst en fotoserie Therèse van Eck

Een aantal weken geleden heb ik, op uitnodiging van onze partners Tenzing Travel en Etihad Airways, samen met 8 andere collega’s van The Travel Club een fantastische reis mogen maken naar prachtig Seychellen met als afsluiting een paar nachten in Abu Dhabi, éen van de zeven Emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten.

Na aankomst op de luchthaven van Mahé, het grootste eiland van de Seychellen met een oppervlakte van 27 bij 8 kilometer, krijg ik al echt het tropische sfeertje van een gezellige Caribische hut, want zo doet de koloniaalse luchthaven aan. Het eiland wordt omringd door kleine bounty-eilanden en ik kan niet wachten om aan boord te stappen op de privéboot van het Sainte Anne Resort&Spa welke ons in 10 minuten naar het ware paradijs toe vaart…. Sainte Anne is 1 van de vele ‘one island, one resort’ concepten. Deze eilanden variëren van eersteklas natuurresorts tot exclusieve ‘escapes’ waar alles draait om ultiem genieten van zowel boven als onder water. De ohhhs en de ahhsss komen de hele dag ter ore zo mooi is het hier. Als afsluiting van deze mooie dag krijgen we, zoals heel gebruikelijk op de Seychellen aangezien het de nummer 1 honeymoon bestemming is, een fantastisch ‘dinner on the beach’ aangeboden. Met onze voetjes in het zand op het strand en meneer Krabs en z’n familie die ondertussen gezellig meekijken en om de tafel heen lopen is dit ultiem genieten in paradise!

De volgende dag gaan we per boot naar Cerf Island, a little hideaway in the heart the Indian Ocean… Nou daar is niets te veel van gezegd! Met maar 24 privé villa’s en toegang tot het Sainte Anne Marine Park is dit wederom een pareltje die onze hele groep nooit zal vergeten. Een warm welkom door het Duitse beheerders echtpaar, een onvergetelijke snorkelexcursie waar de kleine plankton haaien om je heen blijven zwemmen en na de inspectie van het resort (het blijft natuurlijk werk) een heerlijke creoolse lunch. Hier kunnen we nog wel even blijven.. maar helaas duty calls en op naar de volgende “hidden gem” op het hoofdeiland Mahé.

Hier bezoeken en ‘inspecteren’ we diverse fantastische hotels, gaan we even ‘local’ in de kleine hoofdstad Victoria met al haar geuren en kleuren en genieten we van de prachtige natuur. Per ferry van circa 1 uur varen we naar het volgende eiland Praslin, het op één na grootste eiland van de archipel. Praslin nog idylischer als Mahé en ook wel het eiland van de duizend baaien genoemd. Met smalle wegen, tropische wouden, vriendelijke mensen, de Aldabraland Reuzen Schildpad en wederom paradijsjes op aarde waar gasten kunnen verblijven. Niet voor niets zien we hier diverse bruiloften plaatsvinden op de poederwitte zandstranden die zó wit zijn dat het zeer doet aan je ogen. Het eiland staat bekend om de wereldberoemde Coco de Mer palmbomen met kokosnoten (ook wel zeekokosnoot genoemd) zo groot dat de vorm van deze noot zelfs vergeleken wordt met vrouwenbillen.. Nou ja, daar waren de meningen toch wel over verdeeld. Deze enorme palmbomen zijn te bezichtigen in het Nationaal Park Vallée de Mai dat beschermd is door Unesco. Dit park is een must om te bezoeken, prachtig!

Vanaf Praslin maken we wederom per ferry, dit maal van circa 15 minuten, de oversteek naar het kleine eiland La Digue, het eiland is slechts 5 km lang en 3km breed en heeft als hoofdvervoermiddel de ossenkar en fiets! Je ziet er tegenwoordig wel wat meer auto’s rondrijden maar dat is nog steeds in de minderheid. La Digue staat bekend om dé foto’s van Seychellen. We kennen ze allemaal wel de granietrotsen die parmantig aanwezig zijn op het meest gefotografeerde strand Grande Anse waar ook wij niet meer waren weg te slaan. Per mountainbike met fietsmand gaan we dit tropische eiland verkennen en diverse hotels inspecteren welke ook hier in uiteenlopende prijsklassen zijn. Het was een lachwekkende beproeving om op een mountainbike, waarvan de versnelling vast zat in de hoogste/zwaarste versnelling en met een zeer hoge luchtvochtigheid en temperatuur van ruim boven de 30 graden, de bergen op en af te fietsen. Maar aan het eind van de dag stond daar dan een heerlijke tropische cocktail voor ons klaar en konden we zelf ook nog even een duik nemen in de azuurblauwe zee, waar roggen ook gewoon naar je toe komen zwemmen, moet zeggen dat ik dat wel een hele spannende ervaring vond.

Na een week Seychellen is het tijd om dit paradijs te moeten verlaten en met een korte tussenstop in Abu Dhabi weer terug te keren naar Nederland. Een kleine impressie van mijn korte bezoek aan Abu Dhabi volgt hieronder:

Tussen wolkenkrabbers en moskeeën komen oude tradities en moderne trends samen. Oriëntaalse soeks voor lokale prularia en moderne westerse shopping malls met de hedendaagse designers. Wij maken een stadstour en zien dat er nog heel veel gebouwd wordt in deze enorme woestijn. Verrassend zijn de mooie en schone stranden, luxe hotels, beachclubs en lange kustlijn, ideaal voor een heerlijke winterzon vakantie. Er is hier een enorm waterpark, Ferrari World bij het Yas Marina (Formule I) Circuit, te gek voor volwassenen en kinderen en tot slot en een spannende woestijn safari mag natuurlijk ook niet ontbreken aan je reis naar Abu Dhabi, een walhalla voor liefhebber van architectonische gebouwen en een sprookjesland voor toeristen. Marhaba in Abu Dhabi!

Ben je geïnteresseerd in één van deze fantastische bestemmingen? Ik help je graag verder!

Therèse van Eck
The Travel Club Ermelo
Dokter van Dalelaan 58
3851 JC ERMELO
Tel.:06-52427742
Email: therese@thetravelclub.nl
www.thetravelclub.nl/therese

Banner The Travel Club (300 X 125)

Reacties

Cookieinstellingen