Villa Varia Barneveld biedt Ermelose ondernemers unieke kans

Droom je van een eigen winkel, maar kan of durf je om diverse redenen de stap nog niet te zetten? Grijp dan nu je kans met Villa Varia, het nieuwe shoppingcenter in Barneveld op een A1-winkellocatie dat ruimte biedt aan ongeveer twintig ondernemers, vanuit Ermelo slechts een klein half uurtje rijden met de auto.

Initiatiefnemer van Villa Varia is de Ermelose ondernemer Henk van Bruggen, tevens eigenaar van kringloopwinkels De Zaak van Ermelo en De Zaak van Barneveld. Hij spreekt van een unieke kans voor startende ondernemers die het zolderkamertje zijn ontgroeid en toe zijn aan een eigen winkeltje, Internet-ondernemers die hun handel willen ondersteunen met een fysieke winkel én ondernemers die op zoek zijn naar een winkellocatie waar ze meer klanten trekken. Erg gunstig is bovendien het kostenplaatje omdat Villa Varia wordt gedeeld met meerdere ondernemers. Wat aanmerkelijk scheelt in de huur-, marketing-, energie- en servicekosten.

Van Bruggen rekent voor: “De huurprijs voor één vierkante meter op de begane grond is 95 euro per jaar. De huurprijs voor één vierkante meter op de eerste verdieping is 65 euro per jaar. Dit terwijl de huur van een zelfstandige winkel op een A-locatie  in Barneveld 200 á 300 euro per vierkante meter per jaar bedraagt. Aan alle deelnemers worden daarnaast energie- en servicekosten in rekening gebracht; maandelijks per vierkante meter 2,50 euro, én marketingkosten; maandelijks per vierkante meter 2,50 euro. Daarnaast is het met een pop-up store mogelijk om tijdelijke winkelruimte te huren; voor één of meerder weken.”

Villa Varia vestigt zich in hartje Barneveld aan het Torenplein 7-9, in het voormalige pand van Flevolicht en heeft 140 parkeerplaatsen voor de deur. De opening vindt plaats op zaterdag 27 februari 2016. Het shoppingcenter beslaat de begane grond en de eerste verdieping, goed voor oppervlakte van ruim 2700 m² en dus perfect voor het shop in shop-concept. Meerdere ondernemers onder één dak heeft volgens Van Bruggen namelijk een aanzuigende werking op klanten. Temeer omdat in Villa Varia een paar publiekstrekkers worden gevestigd. De gesprekken met diverse zeer belangstellende ondernemers zijn inmiddels in volle gang.

Zo komen op de begane grond een winkel in (woon)accessoires van het gerenommeerde merk Countryfield, horeca-activiteiten tot een bloemenshop. Op de eerste verdieping krijgt de Zaak van Barneveld een prominente plek, het Houtmeisje, een zaak in steigerhouten meubelen voor binnen en buiten, een beautyplein met een manicure, nagelstylist tot een schoonheidsspecialiste tot een tweedehands boeken/muziekshop. Kortom een gevarieerd aanbod waarmee klanten zich uren kunnen vermaken.

Daarnaast zet Villa Varia in op beleving door regelmatig activiteiten te organiseren als (creatieve) workshops en evenementen. Van Bruggen: “Ik zie in Villa Varia ook graag een kunstgalerij, waarbij de klant de kunstenaars aan het werk ziet.”

Villa Varia is volgens Van Bruggen daarnaast een bijzonder initiatief omdat het niet alleen kansen biedt aan (kleine) ondernemers maar ook arbeidsplekken creëert voor mensen met een (lange) afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien krijgt Villa Varia een leer-/werkplaats voor leerlingen uit het regulier onderwijs. Ook richten een aantal shops zich op hergebruik en duurzaamheid.

Belangstellende ondernemers kunnen contact opnemen met Hen van Bruggen via email: henkvanbruggen54@gmail.com. Zie ook de Facebookpagina van Villa Varia. Een website is in de maak.

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen