Oosterhoff Poolen Ermelo reinigt voortaan ook ventilatiesystemen

Oosterhoff Poolen installatietechniek aan het Jagerserf 21 op Industrieterrein Veldzicht in Ermelo, breidt zijn diensten uit met het reinigen van ventilatiesystemen in woonhuizen en bedrijfspanden.

Het reinigen van ventilatiesystemen past perfect bij de dienstverlening van de Ermelose installateur. Oosterhoff Poolen installatietechniek is immers ook de specialist in het aanleggen van ventilatiesystemen. Eigenaren Roel Oosterhoff en Arjan Poolen lichten toe: “Voorheen besteedden we deze dienstverlening uit. We kregen echter steeds vaker de vraag uit de markt om ventilatiesystemen ook te reinigen.”

Vroeger toen de huizen weinig kierdicht werden gebouwd en van isolatie nog geen sprake was, stak ventileren minder nauw weten Arjan en Roel. Sinds de jaren tachtig weten we echter dat isoleren van een woning goed is voor het milieu én de portemonnee. Voor een gezonde leefomgeving in een ‘hermetisch afgesloten’ woning echter is ventileren van groot belang. Een goed ventilatiesysteem voorkomt vervuilde lucht veroorzaakt door koken, douchen tot stoken.

Daar zijn twee soorten ventilatiesystemen voor; het mechanisch afzuigsteem dat vocht of onaangename geuren via een ventilator naar buiten afvoert, en een balansventilatie installatie. Het laatstgenoemde ventilatiesysteem kenmerkt zich door de aanleg van een kanalenstelsel in de woning/bedrijfspand met afzuigventielen en een mechanische ventilatie unit.  Dit systeem heeft bovendien een WTW (warmte terugwin unit) voor het besparen van energie.

Ventilatiesystemen raken op een geven moment vervuild, net als de bijbehorende onderdelen. Het systeem met enige regelmaat laten reinigen – minstens één keer in de twee jaar – is erg belangrijk om verzekerd te blijven van een gezonde leefomgeving. Bovendien werkt het systeem daardoor stiller, gebruikt minder energie gebruiken en heeft een langere levensduur.

Per 1 januari 2016 gelden de volgende tarieven voor reiniging van ventilatiesystemen:

  • Basis reiniging mechanische installatie: 108,00 euro inclusief BTW
  • All-in reiniging mechanische installatie: 170,00 euro inclusief BTW
  • Basis reiniging balansventilatie installatie: 158,00 euro inclusief BTW
  • All-in reiniging balansventilatie installatie: 249,50 inclusief BTW

Voor alle informatie: www.oosterhoffpoolen.nl, info@oosterhoffpoolen.nl en (0341) 431433.

Banner OosterhoffPoolen 300x125

Reacties

Cookieinstellingen