Dubbel fit met Be Fit van DansFabriek S.I.L.K. Ermelo

De Be Fit-ters van Renate Goossensen van DansFabriek S.I.L.K. Ermelo zeggen in een reuze gezellige en no-nonsense sfeer te sporten en bereiken bovendien hun eigen doel. Dat klinkt zó uitnodigend dat ik er een proefles aan wijd.

Tekst en fotoreeks: Grietje-Akke de Haas

Van tevoren waarschuwt Aartje Bakkenes lachend: “Je werkt aan spieren waarvan je niet wist dat je die ook had.” Daarmee zegt ze niets teveel, want daags na de les protesteren inderdaad spiergroepen die je lang niet hebt gevoeld. Maar er valt nog meer te voelen; namelijk een aangenaam strak lichaam. En dat al na een keertje mee sporten. Wat naar meer smaakt gezien de nauwsluitende kerstoutfit in de kast. Bovendien weet het blije en voldane gevoel dat opborrelde gedurende de les ook ’s ochtends van geen wijken. De sportles Be Fit maakt dus dubbel fit: lichamelijk en mentaal.

Concessies doet lesgever Renate Goossensen niet aan de aard van de oefeningen. Die zijn pittig zonder – wat tegenwoordig de trend is – te overdrijven. “Achttien-plussers kunnen bij mij terecht voor een uurtje ongedwongen sporten zonder enig gedrill. De sporters moeten het immers zo leuk vinden dat ze de week erop graag terugkomen.”

Tijdens het uurtje sporten passeren allerlei oefeningen de revue, begeleid door opzwepende muziek. Van een warming-up, rek-, strek- en conditieoefeningen, zonder en met sportmateriaal als gewichten, hoepels, springtouwen tot ballen. “Blijf lachen en ademhalen”, spoort Renate aan. Natuurlijk wordt er ook getraind voor het felbegeerde ‘wasbordje’. Renate traint net zo hard mee. “Voelen jullie al wat”, informeert ze halverwege, om tenslotte af te tellen: “3-auw-2-auw-en nog eentje. Poeh, poeh,” lacht ze haar Be Fit-ters toe, “goed gedaan, want het viel niet mee.”

Aarjes Bakkenes vertelt na de cooling-down dat ze de wekelijkse lessen erg prettig vindt. “Het is niet alleen leuk, gemoedelijk en gezellig, maar iedereen kan en mag meedoen naar eigen kunnen. Bovendien voeren we hier geen modeshow op maar mag iedereen zichzelf zijn. Ook doen we hier niet aan ‘schoolpleinpraat’.”

DansFabriek S.I.L.K. heeft twee Be Fit sportgroepen: op dinsdag en donderdag van 19.30-20.30 uur. De lessen geeft Renate Goossensen in de sportzaal van de Ireneschool aan de Dirk Staalweg.

47EN Silk

 

Reacties

Cookieinstellingen