Sterrenschool Ermelo blijft groeien

Naar alle tevredenheid van manager Jacolien Linde ligt Sterrenschool Ermelo goed op koers met het Sterrenschool-concept. Van achterover leunen is echter geen sprake.

Met fotoreeks

In het ruim driejarige bestaan van Sterrenschool Ermelo werd volop gewerkt aan het pedagogische klimaat binnen de school. Wat zijn vruchten afwierp. Jacolien Linde constateert dat de meeste ouders en kinderen zich er erg veilig en goed bij voelen. Net als dat de kleinschaligheid van de school hen aanspreekt en de flexibele schooltijden.

De betrokkenheid van ouders is hoog bij de Sterrenschool Ermelo. “Als het gaat om ouderbetrokkenheid staan wij met stip op nummer 1 “, is de dagelijkse warme ervaring van Jacolien Linde. “Wat dat betreft bouwen we echt samen aan onze school.” Zo stellen veel ouders het op prijs dat Sterrenschool Ermelo een gezond eetpatroon promoot onder de leerlingen door bijvoorbeeld aan te haken bij het EU-Schoolfruitprogramma. “Ouders leveren hun bijdrage door hun kinderen gezonde traktaties mee te geven.”

Daarnaast wordt onverminderd gezamenlijk de schouders eronder gezet om de nieuwe uitstraling van de school verder vorm te geven. Op basis van de muurschildering die Ermelose kunstenaar Tanja Kamps maakte voor Sterrenschool Ermelo verzorgde een ouder die een eigen reclamebureau heeft, voor unieke raamstickers. De vrolijke stripfiguren van de muurschildering die staan voor de werkwijze sieren sinds kort prominent de ramen van Sterrenschool Ermelo.

Ook helpen ouders mee om de tuin van de school flink aan te pakken. Het is de bedoeling dat er een natuurlijke speelplek wordt gerealiseerd voor de kinderen. Die mogen overigens meedenken over de inrichting. Want uiteindelijk is het immers hun speelplek.  Daarnaast staat de tweede editie van de Lichtjestocht op de Ermelosche Heide op het programma. Via een verlichte route worden met Bijbelse tafereeltjes het kerstverhaal verbeeld om bij de schaapskooi uit te komen bij Jozef en Maria en het kindje Jezus.

Banner Sterrenschool 300 x 125 x

Reacties

Cookieinstellingen