Leer optimaal te presteren met ‘Personal Performance’ van Mesrits Operandi Ermelo

Heb jij de Breasy al uitgeprobeerd zodat je iedere dag het beste uit je zelf haalt? Deze app die een goede ademhaling bevordert maakt deel uit van ‘Personal Performance Training’ van Mesrits Operandi, het doeltreffende stressmanagement programma voor bedrijven, particulieren, overheid en organisaties.

Tekst en foto: Grietje-Akke de Haas

De tegenwoordige prestatie- en participatiemaatschappij vraagt nogal wat van mensen. Vrijwel iedereen zal dat bevestigen; of je nu eigen baas bent, in loondienst werkt, zonder baan zit, kampt met een beperking of je inzet als mantelzorger tot vrijwilliger. Toch willen we allemaal optimaal ons ‘ding doen’, voldoening ervaren, energie overhouden voor vrijetijdsbesteding en gezond en gelukkig zijn én blijven. Het liefst zonder dat stress-monsters constant op de loer liggen die als ze de kans krijgen, genadeloos toeslaan. ‘Personal Performance Training’  is in deze situaties het probate middel om de stress de baas te blijven.

Lennart Mesrits ontwikkelde de training ‘Personal Performance’ in samenwerking met zijn vader Stanley Mesrits. In de eerste instantie richtte Lennart zich op de beroepsgroep die dagelijks flink onder druk staat omdat er opdrachten moeten worden gescoord en targets en deadlines worden gehaald. Maar eigenlijk is de training van toepassing op iedereen bij situaties die spanningen met zich meebrengen. Wie de vaardigheden eenmaal onder de knie heeft ervaart dat hij of zij een manier van leven heeft eigengemaakt waar die zich veel prettiger bij voelt.

‘Personal Performance Training’ is alles behalve ‘zweverig’, benadrukt Lennart. Waar de Breasy (klik HIER voor eerdere berichtgeving) een nuttig hulpmiddel is voor een goede ademhaling, is het interne systeem van het menselijk lichaam de praktische raadgever die een stapje verdergaat. Maar dan moet je wel weten hoe dat werkt, ofwel je bewust worden van de signalen die het lichaam je geeft. Wat doet het bijvoorbeeld met je als je voor een moeilijke opdracht staat. Gaat je hart sneller kloppen, haal je gejaagder adem, krijg je een droge mond, een wee gevoel in je maag of gieren de zenuwen door je keel? Is er in zo’n geval sprake van een gezonde stoot van adrenaline die je op scherp zet om zo optimaal mogelijk te presteren en te functioneren? Of raak je juist geblokkeerd door de manier waarop jouw lichaam reageert op de brei aan emoties?

Wie namelijk de signalen van het lichaam leert herkennen en erkennen heeft meteen het gereedschap in handen om het systeem naar zijn of haar hand te zetten. “Je presteert veel beter als je je systeem onder controle hebt, waardoor je het beste uit jezelf kan halen onder de meest gunstige omstandigheden “, verzekert Lennart die met behulp van ‘Personal Performance Training’ belangstellenden graag 1 op 1 op weg helpt.

Bovendien geeft Lennart ook veel tips om de energievoorraad op peil te houden en positief het leven tegemoet te treden.

De ‘Personal Performance Training’ bestaat uit vier of zes wekelijkse individuele sessies van een uur. De praktijk van Mesrits Operandi is gevestigd aan de Amanietlaan 9 in Ermelo.

Belangstelling? Neem dan vrijblijvend contact op met Mesrits Operandi

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen