DansFabriek S.I.L.K Ermelo viert eerste lustrum

DansFabriek S.I.L.K, Ermelo’s Modernste Dansschool van Renate Goossensen, viert in januari 2016 het eerste lustrum. De dansschool die 5 jaar terug startte met 20 leden verdeeld over drie groepen is inmiddels uitgegroeid tot 17 groepen, goed voor 200 leden in de leeftijd van 2,5 tot 60-plus.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Het in Ermelo geboren en getogen 31-jarige dansfenomeen kan het zelf amper bevatten. Het succes is zonder meer toe te schrijven aan de professionele opleiding van Renate en haar passie voor dansen. Ze studeerde af aan het CIOS Heerenveen afdeling Dans, met als specialisaties moderne dans, choreografie en show/musical. Wat maakt dat DansFabriek S.I.L.K niet alleen aan een leuke manier van bewegen doet, maar ook het dansen verheft tot kunst. Wat ook de naam van de DansFabriek illustreert. “Samen In de Levende Kunst”, legt Renate de afkorting uit, “ik beschouw dansen als een vorm van sport, maar zeker ook als een kunstvorm.”

Zo werkt Renate in haar dansuitvoeringen het liefst met thema’s om iets aan het publiek over te brengen en het te raken. “Daarin speelt muziek een hele belangrijke rol. Met muziek/liedjes luisteren kan ik een hele dag bezig zijn, ondertussen tellend: ‘5,6,7,8…’. Waarbij ik erg let op de inhoud van de teksten, die mogen beslist niet aanstootgevend zijn.” Renate is zich namelijk erg bewust van haar voorbeeldfunctie naar vooral de jongere leden toe. Ze lacht: “Draag ik bijvoorbeeld sokken met een tijgerprint, dan draagt bij wijze van de hele groep ze de week daarop.”

Maar de invulling van haar voorbeeldfunctie gaat verder. Want  Renate beschouwt zich als opvoeder van kinderen en jongeren die door de ouders aan haar zijn toevertrouwd, zelfs al is het soms maar een uurtje per week. “Ik wil ze echt wat bijbrengen tijdens de lessen zodat ze zich belangrijk voelen. Ook wil ik de leerlingen een stuk eigenwaarde meegeven als ook respect voor elkaar. Door bijvoorbeeld mee te doen met ‘De Week Tegen Pesten’. Waarmee ik als docent wil laten zien, en mijn leerlingen ook, dat wij binnen de dansschool niet achter pesten staan. De leden moeten zich hier immers goed en veilig voelen. Wat dat betreft voel ik me eigenlijk mama van alle kindjes.” De kinderen zijn dol op Renate: “Ze zeggen wel eens: ‘oh juf, ik houd zóveel van u, wilt u bij me komen wonen?’.”

Renate heeft sinds kort Tino Landus ‘ingelijfd’ bij de dansschool om om les te geven in hiphop op woensdag van 15.45-16.30 uur. Ze is erg in haar nopjes met de medewerking van de twintiger. “Tino is echt een danser vanaf zijn kleinste teen tot aan zijn kruin.”

DansFabriek S.I.L.K viert het eerste lustrum met de voorstelling Danstaal op zaterdag 16 januari 2016 in Theater De Dialoog, om 16.30 uur en om 19.30 uur. Kaarten zijn te reserveren vanaf 1 december 2015 via het contactformulier of info@dansfabrieksil.com. “Alle groepen doen mee met elk 2 dansen. De voorstelling wordt een soort van terugblik van de choreografieën van de afgelopen 5 jaar.

De groepen zijn:

 • Vlindertjes en Stampertjes:  2,5 tot 4 jaar
 • Spring: 4/5 jaar
 • Red: 5/6 jaar
 • Yellow: 6/7
 • Blue: 8/9
 • Magic: 9/10
 • Groove: 9/10
 • Beat hiphopgroep: 9 tot en met 11 jaar
 • Junior Class:
 • Fibre: 11/12
 • Jong Talent: 11 tot en met 13 jaar
 • Velvet: 14 tot en met 16 jaar
 • Silk: 16 tot en met 18 jaar
 • Acis damesgroep: vanaf 18 jaar
 • Be Fit: vanaf 18 jaar

Daarnaast viert Renate het eerste lustrum ook met haar leden. Al vanaf de start van het nieuwe seizoen houdt DansFabriek S.I.L.K leuke acties zoals het oplossen van puzzels waarmee leuke prijze zijn te winnen. Ook staat er een pannenkoekfeest op het programma, een pietenfeest, bingo-avonden en is er een jubileumkrant in de maak.  DansFabriek S.I.L.K geeft haar lessen in de Ireneschool aan de Dirk Staalweg van maandag tot en met donderdag.

Banner DansFabriek SILK

 

 

Reacties

Cookieinstellingen