Autobedrijf Gert van den Berg Ermelo viert uitbundig zilveren jubileum

Onder heel veel belangstelling heeft Autobedrijf Gert van den Berg aan de Groeneweg 25 in Ermelo met familie, vrienden, klanten en zakenrelaties vandaag, vrijdag 2 oktober, het zilveren jubileum gevierd. Integer was de meest opvallende kwalificatie die werd uitgesproken om eigenaar Gert van den Berg  als ondernemer te typeren.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Het welgemeende compliment kwam van Jan Schuurman, voorzitter van de Business Club Ermelo waar Gert sinds enige tijd lid van is. Juist het feit dat de eigenaar van het jubilerende autobedrijf integriteit zo hoog in het vaandel heeft, is volgens Schuurmans het geheim van zijn al jarenlange succes in de autobranche.

Gert van den Berg en zijn vrouw Jeannet mochten zich in zoveel belangstelling verheugen dat het officiële gedeelte later begon. De eer om een overzicht te geven van 25 jaar historie was aan André Baars. In zijn rol als eerste burger van Ermelo, maar vooral als zeer tevreden klant van Autobedrijf Gert van den Berg. Betrokken als Baars is had hij zich in een verdiepend gesprek met Gert  alle details laten vertellen.

In de eerste plaats complimenteerde Baars Jeannet van den Berg. Want volgens Baars had het autobedrijf het 25-jarig jubileum niet gered zonder haar niet aflatende steun op de achtergrond, onder meer door de boekhouding en administratie voor haar rekening te nemen.

Baars nam een sprong terug in de tijd door Gert als 23-jarige jongeman te beschrijven die startte met zijn bedrijf aan de Horster-Zoomweg. Naast zijn baan als buschauffeur bij de VAD repareerde hij auto’s in een oude schuur die een brug rijk was. Buiten de schuur groeide de handelsvoorraad waar Gert alras klanten voor wist te vinden en andersom.

Gegrepen door het ontluikende succes deed de Ermeloer een beroep op de bank voor het nodige krediet om een autobedrijf te starten. Waarbij Baars de vergelijking trok met de huidige tijd waarin banken niet zo gretig zijn in het verstrekken van leningen. Met de steun van zijn familie, vooral van Gert zijn vader, werden toch de middelen gevonden om een bedrijf op te bouwen.

Wat een goede zet bleek, want in 1996 was het autobedrijf dusdanig uit de jas gegroeid dat er naar een ander onderkomen moest worden uitgekeken. Dat werd hartje Ermelo aan de Groeneweg 25. Hoewel het volgens Baars een gewaagde stap was, bleek het een juiste. De klandizie nam toe zodat er monteurs werden aangetrokken en Gert zich nog meer kon bezighouden met de handel. Opnieuw beleefde het autobedrijf een ongekende groei. De groei was zo groot dat het het autobedrijf in 2004 rijp was voor een grondige verbouwing, om onder meer uit te breiden met een showroom.

De handelsgeest van Gert van den Berg schreef Baars toe aan zijn goede genen, want de familie van den Berg staat in Ermelo en omstreken bekend als rasechte ondernemers. Kwaliteiten die Gert en Jeannet door hebben gegeven aan Renate, Patrick, Danielle, Wiard en Luciano, hun kinderen die elk op hun eigen manier een rol vervullen in de zaak.

Autobedrijf Gert van den Berg is dé autogarage voor: nieuwe auto’s en betrouwbare occasions, reparatie, onderhoud en schadeherstel, verzekeringen en financieringen.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen