Jansen Elektro & Beveiliging Ermelo: dé specialist in huisautomatisering

Steeds meer particulieren en bedrijven introduceren met domotica (huisautomatisering) slimme technische snufjes in hun woning of bedrijf. Op een afstand openen van een hek of deur vinden we tegenwoordig heel normaal. Dat geldt ook voor een verlichting, die automatisch aanflitst als iemand een ruimte binnenkomt. Of voor een alarminstallatie, die verbonden is met een meldkamer.

Tekst en foto: Gert Spijker

“Maar de kennis van wat er bij gebruikers verder allemaal mogelijk is op het gebied van veiligheid, efficiency, besparingen en comfort, loopt ver achter. Jammer, want er liggen nog enorme kansen om ‘het leven wat aangenamer te maken’. Dat mag de installatiebranche zichzelf verwijten. Reden om via www.ermelo.nieuws.qz0.nl maar eens flink op de trom te slaan.” Dat zegt Gerco Jansen van Jansen Elektro & Beveiliging uit Ermelo.

Domotica in de zorg
Jansen licht toe: “In de zorg is domotica een welkome hulp bij de uitvoering van belangrijke taken. Begrijpelijk, want door bezuinigingen staat het aantal handen aan het bed al jaren onder druk. Een koppeling van technologie en diensten maakt zorgverbetering en besparingen mogelijk. Een mooi praktisch voorbeeld zijn de spreek-, kijk- en luisterverbindingen waarmee zorgpersoneel op afstand de situatie bij hulpbehoevenden kan verifiëren.”

Het aantal knoppen daalt
Maar ook in een thuis- of bedrijfssituatie zijn de mogelijkheden oneindig. De meeste toepassingen dragen bij een nog meer comfort, veiligheid en een efficiënt energiegebruik. Het knoppen daalt en het gebruiksgemak stijgt. De smartphone fungeert steeds meer als bedieningspaneel. “Laatst regelden we voor een klant dat alle verlichting uitgaat bij het verlaten van het pand, terwijl de verwarming automatisch op de nachtstand overschakelt. Reken er maar op dat de energienota hier fors omlaag gaat!”, zegt de Ermelose domotica-expert enthousiast.

Vrijblijvend advies op maat
Over de kosten van domotica bestaan nog vele misverstanden. De installatie is meestal zeer eenvoudig en de onderhoudskosten zijn laag. Voor belangstellenden heeft Jansen een goede tip: “Het realiseren van comfort is zeker geen standaardproduct. In de praktijk heeft ieder zijn eigen voorkeuren. Gelukkig maar. Juist daarom is het verstandig eerst een, gratis en geheel vrijblijvend, persoonlijk advies in te winnen. Dat geef ik graag.”

  • Jansen Elektro & Beveiliging is gevestigd aan het Jagerserf 24 op het Bedrijventerrein Veldzicht in Ermelo. Web: www.jansenelektrotechniek.nl. Tel.: (0341) 55 02 00.

Reacties

Cookieinstellingen