Speel geen verstoppertje bij financiële problemen

Budgetcoach Jan Betten helpt je het overzicht op geldzaken weer terug te krijgen. Daarmee voorkom je dat de situatie uit de hand loopt.

Schulden, het kan iedereen overkomen, meent Jan Betten. “Voorheen ging het vooral om mensen met de lagere inkomens. Tegenwoordig kampen ook meer midden- en hoge inkomens met schuldproblemen. Wat onder meer te wijten is aan plotselinge werkloosheid, scheiding en de woningmarkt die in het slop zit.” Stellen bijvoorbeeld met een tophypotheek afgestemd op twee inkomens, kunnen in ernstige financiële problemen raken als één van beide de baan verliest. 
Stress
Geldproblemen veroorzaken heel veel stress bij de betrokkenen, weet Betten. 
Waarbij toenemende moedeloosheid op de loer ligt en de gezondheid en relatie flink onder druk kunnen komen te staan. In de eerste instantie proberen nogal wat mensen de situatie te negeren. Rekeningen blijven ongeopend liggen, en stapelen zich op. Of de huur kan niet meer automatisch worden afgeschreven  omdat de betrokkenen rood staan. Op een gegeven moment zijn de schuldachterstanden niet meer in te lopen volgens Betten, doordat de uitgaven hoger liggen dan het maandelijks inkomen. “Mensen kunnen zich wel voornemen de huur van hun vakantiegeld te betalen, maar tegen die tijd is er wel weer iets anders aan de hand, zoals een kapotte wasmachine.” 
Het uitgaven- en inkomstenpatroon loopt verder uit de hand als de aanmaningen ‘binnenstromen’, met als uiterst dwangmiddelen het in de hand nemen van een deurwaarder waardoor de problemen nog groter worden door de hoge incassokosten, loonbeslagen tot het afsluiten van gas, licht of water. In het ergste geval kan je zelfs uit je huis worden gezet. 
Plan van aanpak
Als Budgetcoach kan Jan Betten uitkomst bieden door samen met de cliënt de financiële zaken op een rijtje te zetten. Vervolgens wordt een plan van aanpak opgesteld om uit de financiële problemen te komen én te blijven.  
“Het meest essentiële in een dergelijke situatie is dat er rust wordt gecreëerd bij een cliënt, doordat degene de financiën uit handen kan geven. Daarnaast brengt het ook rust om te weten dat er geen deurwaarder meer aan de deur komt, en er geen loonbeslagen worden gelegd.” 
Betten biedt:
-Het opzetten van de financiële administratie.
-Onderzoekt het recht op toeslagen en kwijtscheldingen.
-Treft betalingsregelingen met schuldeisers. 
-Verwijst eventueel door naar andere hulporganisaties.
-Geeft een goede en juiste nazorg.
Ook voor de werkgever
Betten Budgetcoach is er zowel voor de particulier als ook voor de werkgever. De werkgever krijgt immers vaak te maken met de financiële problemen van de werknemer, door de vraag om een loonvoorschot of er wordt loonbeslag gelegd. Bovendien hebben de financiële problemen ook invloed op de prestaties van de werknemer. Betten biedt hulp door samen een structurele oplossing te zoeken voor de financiële problemen. 
Voor alle informatie over Betten Budgetcoach: 
Tel.nr: 06 12639749
E-mail: jan@bettenbudgetcoach.nl
Cookieinstellingen