Muur Sterrenschool Ermelo droomt over toekomst

Foto:

Entree van het schoolplein is kunstig ‘opgepimpt’.

Een prachtig beschilderde muur met toekomstdromen van kinderen van de bovenbouw. Het is een mooie entree van het schoolplein van de Sterrenschool, Pretoriusstraat 7. 
Ermelose kunstenaar Tanja Kamps fikste het karwei in drie weken. De gebruikte verf voor de acht meter lange en 2,75 meter hoge muurschildering is gesponsord door Schildersbedrijf Arie van Buuren. Ook de graffiti coating was een geschenk van het schildersbedrijf. 
In het voorjaar kwam Sterrenschool directeur Gert Westerik bij de kunstenaar met de vraag om een oude vieze en verweerde muur te beschilderen. Het is echt een kolfje naar de hand van Tanja. Kinderen van de bovenbouw werd gevraagd naar hun toekomstdromen. Naast ’blije kinderen’ en ‘gelovige kinderen’ wilden ze vooral aan het werk als: politieagent, dierenarts, automonteur, postbesteller, bioloog, ICT ‘er en filmster.
 Deze beroepen heeft de kunstenaar verwerkt in een muurschildering met de nodige detailgrapjes eromheen. Zelf heeft ze er nog een sterrenkundige met zijn kijker aan toegevoegd. “Dit heb ik gedaan vanwege de naam Sterrenschool en het naar boven kijken past ook bij de school”, legt de kunstenaar uit. 
Na het tekenen van het concept moet eerst de muur gerepareerd en schoongespoten. Daarna kan Tanja een voorstrijklaag aanbrengen en begint de schilderklus. “Ik vind dit heel leuk werk. Maar ook klassiek schilderwerk of illustreren is werk wat ik graag doe. Ik ben breed inzetbaar”, aldus Tanja die naast de Vrije Academie voor Beeldende kunst in Nunspeet ook geschoold is in illustraties. De start van haar kunstzinnige opleiding was vijf jaar Volksuniversiteit Ermelo. Werk bekijken van Tanja kan op haar website die op een haar na klaar is: www.tanjakamps.nl
 
“We zijn heel blij met de muurschildering die goed bij onze school past. Dit is het onderwijs van de toekomst. We werken samen met de kinderopvang, hebben flexibele schooltijden en elk kind heeft een eigen laptop. De computer gebruiken we alleen bij het leerproces, niet bij de sociale dingen. Het gaat goed met de Sterrenschool die na twee jaar proefdraaien moet kunnen laten zien of er groei in dit concept zit. Vorig jaar zijn we begonnen met 36 leerlingen. Nu zitten we op vijftig en zijn op weg naar de tachtig leerlingen”, zegt een bevlogen schooldirecteur. 
De kunstenaar heeft vijf jaar op de Sterrenschool gewerkt als onderwijsassistent en laat weten: “Er zijn wel meer Sterrenscholen maar in Ermelo staat de enige christelijk  Sterrenschool in Nederland”.     
Voor informatie: www.sterrenschoolermelo.nl.
Bijdrage van Tineke Idema.
Cookieinstellingen