Investeren in studiekeuze jongeren loont

Talenttour helpt jongeren zich beter voor te bereiden op vervolgopleiding.

Een goede studiekeuze maken is voor jongeren niet makkelijk, blijkt in de praktijk. Met veel vertraging en uitval op MBO en HBO als gevolg. Talenttour helpt jongeren de nodige aandacht te besteden aan hun studie- en beroepskeuze, zodat ze beter voorbereid zijn op hun vervolgopleiding.
Helaas kiezen veel jongeren een studie zonder zich bewust te zijn van de gevolgen van hun keuze. Ze hebben geen idee wat de opleiding precies inhoudt of kiezen een richting zonder zich echt af te vragen of die wel bij hen past. Al snel na de start van een nieuwe opleiding merken diverse jongeren dat zij een verkeerde keuze hebben gemaakt. 
Jongeren ontdekken hun talenten
In 2012 richtte Marieke van de Weg uit Ermelo Talenttour op: een programma van acht dagdelen waarin jongeren geïnspireerd worden zich voor te bereiden op hun vervolgopleiding. 
Met behulp van verschillende opdrachten, workshops en oefeningen ontdekken jongeren waar hun talenten, hun passie en hun ambitie liggen. De trainers  van Talenttour motiveren en inspireren jongeren om hun talenten te ontdekken. Ze dagen je uit op ontdekkingstocht te gaan, jezelf zo beter te leren kennen. Pas dan kan je de juiste studiekeuze maken. 
In haar dagelijkse werk met jongeren valt het Marieke op dat jongeren vaak weinig aandacht besteden aan hun studiekeuze. Ze geeft vier tips:
 
1. Neem regelmatig de tijd om met je vrienden en ouders te sparren over je toekomstige       studie.
2. Bezoek open dagen.
3. Nodig jezelf uit bij interessante opleidingen voor een informatief gesprek.
4. Informeer je goed over de leuke, maar ook minder leuke kanten van je eventuele studie of   beroep.
Om jongeren te helpen met hun keuze start eind oktober weer een nieuwe Talenttour in Harderwijk.  
Praktische informatie 
Groeps- en individuele begeleiding
Start: vanaf woensdag 30 oktober, 8 weken
Tijd: 19.00- 21.30 uur
Plaats: Engelserf 35a, Harderwijk
Meer info: Marieke van de Weg: 06-30 33 77 25
Cookieinstellingen