Eerste carport in Ermelo die stroom opwekt

‘Uitvinder’ Bert van Willigen informeert graag tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute.Meer dan 200 huiseigenaren in heel Nederland doen op zaterdag 26 oktober mee aan de Nationale Duurzame Huizenroute. De huiseigenaren delen graag hun kennis en ervaring over hoe zij hun woning hebben verduurzaamd.  Een aanrader voor iedereen die zich wil oriënteren op duurzaam en energiezuinig wonen. 

Meer dan de moeite waard is een bezoek aan Bert van Willigen van Greenteq solutions aan de Torenlaan10, het bedrijf voor energie besparende oplossingen op het gebied van verwarmen, koelen tot ventileren. Greenteq solutions is ook het bedrijf dat winnaar werd  van de prijsvraag die de gemeente Ermelo uitschreef voor het ontwikkelen van duurzame starterswoningen voor de locatie Groevenbeek Noord. Als kernlid van het ontwikkelteam van ‘van Wijnen’ droeg Greenteq solutions zijn steentje bij aan de ontwikkeling van het projectplan ‘samen groener starten’.
Op gebied van duurzaamheid scoorde het bedrijf het hoogst van alle inzenders. Door gebruik van een goed geïsoleerde dak, vloer en buitenwanden, zongerichte verkaveling, zonnepanelen en warmteterugwinning uit afvalwater en aardwarmte, zullen de kosten van energie zullen bij normaal gebruik gemiddeld niet hoger uitvallen dan 25 euro per maand. 
Greenteq solutions is daarnaast het eerste bedrijf in Ermelo die het principe van zonnepanelen heeft toegepast op een carport: de GreenteqEnergyCarport.
Het gaat om een strak vormgegeven overkapping voor de auto waarop negen zonnepanelen zijn geplaatst, die bovendien stroom leveren aan het tevens geïnstalleerde laadstation voor elektrische auto’s. Waarmee Greenteq inspeelt op de komende jaren waarbij het rijden met elektrische voertuigen een grote vlucht zal nemen. Het gebruik van een elektrisch voertuig als boodschappenauto is volgens Van Willigen verzekerd van honderd procent ‘brandstof’. De negen zonnepanelen berekende hij, wekken 2100 kwh per jaar op. Het is aan de eigenaar voor welk doel de opgewekte stroom wordt aangewend. 
Een gewone carport, somt Van Willigen de voordelen op van de GreenteqEnergyCarport op, kost ongeveer zesduizend euro. “Deze kost een tien- á elfduizend euro. Per jaar scheelt het een dikke vijfhonderd euro aan energiekosten, wat omgerekend een terugverdientijd van tien jaar betekent. Combineer je de GreenTeqEnergyCarport daarnaast met een laadstation voor een elektrische auto dan zijn de meerkosten in vier jaar terugverdiend.” 
Cookieinstellingen