Dialoog Ermelo gaat literair 

Foto:

 Jan Brokken verhaalt 17 oktober over zijn recente boek ‘De vergelding’.

Op uitnodiging van Bibliotheek Noordwest Veluwe komt schrijver Jan Brokken op 17 oktober om 20.00 uur naar De Dialoog aan het Raadhuisplein. 
Brokken vertelt over zijn recente boek De vergelding, één van de genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs. Brokken is een rasverteller die door fictie en non-fictie met elkaar te combineren er telkens weer in slaagt om spannende en dramatische verhalen neer te zetten. In De vergelding : een dorp in tijden van oorlog (2013) reconstrueert hij de gebeurtenissen uit het dorp waar hij vandaan komt. 
Biografie
Jan Brokken debuteerde in 1984 als romanschrijver en werd direct om zijn uitzonderlijke verteltalent geprezen. Er staan nu al 25 boeken op zijn naam. Wie zijn boeken leest, heeft grote waardering voor zijn prachtige schrijfstijl en interessante onderwerpkeuze. Brokken groeide op in het Zuid-Hollandse dorp Rhoon, waarover hij eerder schreef in zijn (autobiografische) romans De provincie (1994) en Mijn kleine waanzin (2004). In zijn nieuwste boek De vergelding : een dorp in tijden van oorlog (2013) keert hij terug naar het dorp, dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Hij reconstrueert de gebeurtenissen aan de hand van de vele  processtukken, getuigenverhoren en 185 interviews met betrokkenen. Wie pleegde de aanslag? Waarom? Of was het toch een dom ongeluk met fatale gevolgen? Tijdens deze literaire avond vertelt Jan Brokken over dit eigenzinnige en bijzonder aangrijpende oorlogsboek, waarin het lot van gewone mensen in buitengewone omstandigheden centraal staat. 
Tijdens de pauze en nadien zal Jan Brokken signeren bij de boekentafel van Riemer & Walinga Boekverkoopers in de foyer. 
Kaartverkoop via www.theaterdialoogermelo.nl of Bibliotheek Ermelo. De toegangsprijs voor leden van de bibliotheek is € 13,50 / voor niet-leden € 16,00. Aanvang 20.00 uur. 
Cookieinstellingen