EFC’58 Ermelo stelt behoud derde klasse veilig

EFC’58 speelt, dankzij een 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd zaterdag 14 mei tegen Stroe, ook volgend seizoen in de derde klasse. De Ermelose ploeg is geëindigd op 10e plaats met 34 punten uit 16 duels. DSV’61 en AGOVV spelen komende dinsdag een beslissingswedstrijd bij vv Hulshorst om het kampioenschap in de derde klasse B.

Teuge SP en Hulshorst moeten via een nacompetitie proberen om in de derde klasse te blijven. Otterlo en Vierhouten zijn rechtstreeks gedegradeerd naar de vierde klasse.

Fotoreeks: Ruben Willering

EFC en Stroe gingen voor de winst. De gasten werden in de 25e minuut gevaarlijk met een vrije schop, maar de bal ging snoeihard naast. Enkele minuten later scoorde Paul van Prehn uit een corner met een uitstekende kopbal 1-0 voor EFC. Erik Prins leek de voorsprong te vergroten, maar kwam een teenlengte tekort. In de slotfase van de eerste helft was Stroe enkele keren gevaarlijk, maar EFC wist de voorsprong tot aan de rust vast te houden.

Kort na rust kwam Stroe langszij; Erwin van Essen profiteerde van fouten in de Ermelose defensie en scoorde de 1-1 gelijkmaker. Ook de 1-2 van Stroe na een klein uur spelen was een cadeautje van de EFC-verdediging. Arnold van de Brink stond volkomen vrij en schoot de bal onberispelijk in de goede hoek.Bij de thuisploeg kreeg men toen de kriebels, omdat concurrent Teuge slechts met 1-0 op achterstand stond tegen DSV’61. EFC herpakte zich echter en ging, aangemoedigd door de trouwe fans, op zoek naar de gelijkmaker. In de 75e minuut constateerde scheidsrechter Donk een handsbal in het overvolle strafschopgebied van Stroe.

De bal ging op de stip en Erik Prins nam zijn verantwoordelijkheid en benutte de strafschop onberispelijk: 2-2. Beide ploegen vonden het wel best, want beide deze stand was Stroe zeker van de nacompetitie voor promotie en EFC zo goed als veilig, ook al omdat DSV inmiddels ruim afstand genomen had van Teuge.

Reacties

Cookieinstellingen