DVS’33 Ermelo sluit debuutseizoen Topklasse af met winst

DVS’33 Ermelo heeft de laatste competitiewedstrijd, zaterdag 14 mei,  met 2-3 gewonnen bij Capelle. De Ermelose Topklasser heeft een uitstekend eerste seizoen achter de rug in de Topklasse, waarin het eindigde op de negende plaats met 39 punten uit 30 duels.

Met fotoreeks door Theo Aalten

DVS was dit seizoen met 57 gescoorde doelpunten zeer productief, alleen Spakenburg, Barendrecht en Katwijk scoorden vaker. Aan de andere kant kreeg de Ermelose ploeg 53 tegentreffers, alleen RVVH, FC Lisse, Stedoco en ONS Boso Sneek kregen meer doelpunten tegen. Ali Akla, die vertrekt naar IJsselmeervogels is topscorer geworden in de Topklasse zaterdag met 18 doelpunten.

Er stond in de wedstrijd tegen Capelle niets meer op het spel. De thuisploeg begon goed aan het duel en stond na ruim een kwartier al met 2-0 voor door doelpunten van Wilmer Kousemaker (4e minuut) en Olaf van der Sande (16e minuut). Daarna kwam DVS beter in de wedstrijd, wat in de 38e minuut resulteerde in de aansluitende 1-2 van Maurice de Ruiter.

In de tweede helft was DVS de bovenliggende partij en zakte Capelle ver terug. De gasten bogen de achterstand om in een 2-3 voorsprong door doelpunten van Ali Akla en Edmund Mijnheer in de 55e minuut. De thuisploeg ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar DVS hield stand.

Reacties

Cookieinstellingen