DeVeDo Ermelo grijpt naast de landstitel

Foto: © s.c. DeVeDo

De rolstoelbasketballers van DeVeDo Ermelo hebben zaterdagmiddag 14 mei het kampioenschap van de Eredivisie niet kunnen prolongeren. In Sportcentrum Calluna werd er met 50 – 59 verloren van het Amsterdamse Only Friends.

Bijna het hele seizoen heeft DeVeDo de koppositie weten vast te houden en 17 van de 20 competitie wedstrijden werden gewonnen. De één met overtuiging en de ander op basis van wilskracht en teamprestaties.

Aan het begin van de wedstrijd leek er nog niks aan de hand te zijn. De ploegen begonnen met aanvallen en pakte beide de eerste punten van de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Only Friends steeds beter in de wedstrijd. In het tweede kwart konden zij daarom een slag van maar liefst 17 punten slaan.

Na rust komt DeVeDo pas echt goed in de wedstrijd. Door een stevige press kwamen de Amsterdammers flink onder druk te staan. De achterstand van 17 punten wordt omgebogen naar 5 punten en DeVeDo speelde een fantastisch derde kwart. Ook het vierde kwart bleef DeVeDo druk zetten op de Amsterdammers.

Uiteindelijk lukt het DeVeDo niet om de wedstrijd helemaal te kantelen in eigen voordeel. Only Friends won de finale van de Eredivisie met 50 – 59.

Reacties

Cookieinstellingen