FC Horst Ermelo ontloopt rechtstreekse degradatie

Foto: Archief Jan de Roo Fotografie

FC Horst heeft zaterdag 14 mei in Doorwerth met 4-2 verloren van kampioen Duno. Door de 2-3 nederlaag van Zeewolde thuis tegen Unicum, ontloopt de Ermelose tweedeklasser rechtstreekse degradatie.

De Horstenaren moeten nu proberen om via een zware nacompetitie zich te handhaven in de tweede klasse.

FC Horst is geëindigd op de 12e plaats met 28 punten uit 26 duels. De nacompetitie begint op zaterdag 21 mei met een uitwedstrijd tegen Redichem, de winnaar van de eerste periodetitel in de derde klasse A. Op dinsdag 24 mei volgt de wedstrijd in Ermelo. De winnaar over beide wedstrijden gaat door naar de tweede ronde. Daarin gaan drie ploegen in een poule strijden om een plaats in de tweede klasse.

FC Horst begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de 7e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Dennis Folkers. Na de 0-2 van Elroy Martens in de 27e minuut leken de gasten op rozen te zitten.

Duno, dat al een tijdje kampioen is, leek het wel te geloven. De Ermeloërs misten echter een aantal goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. In de tweede helft liet de ploeg uit Doorwerth wel zien, dat het de terechte kampioen is.

Door doelpunten van Carlos Dos Santos in de 59e minuut en een zuivere hattrick van Faisal Kaouass (66e, 81e en 86e minuut) werd de achterstand weggewerkt en de wedstrijd uiteindelijk met 4-2 gewonnen. Zeewolde verloor echter ook en degradeert daarom rechtstreeks naar de derde klasse.

Reacties

Cookieinstellingen