DVS’33 Ermelo A1 wint beslissingswedstrijd na 22 strafschoppen

DVS A1 is kampioen geworden van de 4e klasse F door in een zinderende beslissingswedstrijd Kampong A1 te verslaan. De wedstrijd eindigde na verlenging in een 3-3 gelijkspel, waarna er maar liefst 22 strafschoppen genomen moesten worden voor de beslissing viel in het voordeel van DVS.

Met fotoreeks door Theo Aalten

In een matige eerste helft opende Kampong de score, waarna Mathijs van Dusschoten de ruststand op 1-1 bepaalde. In de tweede helft kwam de Ermelose ploeg op een 2-1 voorsprong door de tweede treffer van Mathijs van Dusschoten. Kampong A1 bleef er in geloven en maakte met de 2-2 een verlenging noodzakelijk.

In de eerste helft van de extra tijd kwam DVS op 3-2 door een doelpunt van Jordy van Selm. Door de 3-3 gelijkmaker van de Utrechtse ploeg in de 119e minuut was de vervanging van beide keepers met het oog op de eventuele strafschoppenserie niet voor niets geweest.

Tijdens de penaltyserie viel om 23.00 uur plotseling de gehele verlichting uit rond het hoofdveld van Roda’46 in Leusden. Na bijna een half uur was de lichtinstallatie weer in vol bedrijf en kon de penaltyreeks voortgezet worden.

Doelman Thom van Santen werd de grote held. Eerst benutte hij de 21e penalty, waarmee de stand op 8-7 kwam en vervolgens stopte de DVS-keeper de beslissende 22e strafschop van Kampong. Hierna was de ontlading enorm en werd het kampioensfeest gevierd door spelers, begeleiders en de vele meegereisde supporters.

Banner MTT

Reacties

Cookieinstellingen