Veluwse Wieler Vereniging Ermelo viert jubileum met boek

De Veluwse Wieler Vereniging Ermelo (VWE) bestaat 40 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘Veertig jaar Veluwse Wieler Vereniging’ overhandigd aan Herman Huisman, de grondlegger van de VWV.

De redactie van het jubileumboek onder leiding van Walter Dunsbergen heeft zijn best gedaan om een beknopt overzicht te geven van belangrijke gebeurtenissen uit de VWV-clubhistorie. Om het 40-jarig jubileum te vieren werd in april een commissie geïnstalleerd, bestaande uit de leden Femke Overmars,Tanya Pit, Gerard van Wijk en Erik Kleinrensink.

In het meinummer van het clubblad ‘Het Kettingblad’ werd aan de leden een oproep gedaan om oude foto’s en ander historisch materiaal aan te leveren, die een goed beeld geven van de Veluwse Wieler Vereniging door de jaren heen, waarna er gestart werd met een grote project: het jubileumboek. De jubileumcommissie heeft 318 Kettingbladen doorgenomen voor bruikbaar tekstmateriaal. Er is veel tijd besteed aan het interviewen van leden van het eerste uur. Bovendien is er een grote hoeveelheid fotomateriaal gedigitaliseerd, waardoor een indrukwekkend fotoarchief is ontstaan.

Voor het samenstellen van het jubileumboek is gekozen voor een chronologische tijdslijn, die een beeld geeft van Veertig jaar VWV-clubhistorie. Een tijdrit die begint met het verhaal van de grondlegger van onze vereniging. Verder zijn er de pioniers die met bloed, zweet en tranen ook de eerste fietsactiviteiten op poten hebben gezet. Na een snelle start volgen de bloeiende jaren tachtig. In de jaren negentig stokt de euforie. De VWV weet echter met behulp van trouwe leden toch de activiteiten doorgang te laten vinden en verder te structureren.

De laatste vijftien jaar wordt gekenmerkt door verder professionalisering van clubactiviteiten en een hernieuwde belangstelling voor doelgroepen als dames en jeugd. Het jubileumboek is een waardevol document geworden, wat een realistisch tijdsbeeld geeft over 40 jaar VWV.

52EN Vliek uitverkoop

Reacties

Cookieinstellingen