DVS’33 Ermelo sluit 2015 af met sensationele uitzege

DVS’33 heeft het succesjaar 2015 afgesloten met een ruime 0-4 overwinning uit tegen Rijnsburgse Boys. De Ermelose Topklasser is gestegen naar de 7e plaats op de ranglijst met 23 punten uit 16 wedstrijden, een positie die aan het einde van dit seizoen promotie betekent naar de nieuw te vormen tweede divisie.

Het wedstrijdtenue van DVS was geheel wit, omdat Rijnsburgse Boys ook de geel-zwarte clubkleuren heeft. De Ermelose ploeg bleef in de eerste helft moeiteloos overeind en evenals in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd was de ruststand 0-0.

DVS gaf ook in de tweede helft verdedigend nauwelijks iets weg tegen de ploeg uit Rijnsburg. Wel werden de gasten zelf steeds gevaarlijker en dat leidde tot een treffer van Kay Velda, die met zijn specialiteit, een fraai afstandsschot, 0-1 scoorde. Daarmee was de ban gebroken.

DVS wist al snel de voorsprong te vergroten; Ali Akla ging goed door en legde de bal breed op David van de Groep (in het veld gekomen was voor de nog niet geheel fitte Maurice de Ruiter), die voor 0-2 zorgde. Ook bij de 0-3 stond Ali Akla aan de basis. Zijn voorzet bereikte David van de Groep net niet, maar Mike Ahrens was attent.

Aan de vierde treffer van de Ermelose Topklasser ging een oogstrelende combinatie vooraf, die doeltreffend werd afgerond door Ali Akla. Na afloop was de vreugde groot bij de Emmelose ploeg, die half oktober na vier nederlagen op rij was gezakt naar de voorlaatste plaats, maar inmiddels subtopper is.

DVS hervat de competitie op zaterdag 16 januari 2016 uit tegen FC Lisse, dat na het 1-1 gelijkspel tegen RVVH op de 13e plaats staat met 15 punten uit 16 duels. De thuiswedstrijd werd door de Ermeloërs ongelukkig met 0-1 verloren. Bovendien kreeg Ali Akla rood en werd voor drie wedstrijden geschorst.

DVS heeft zich geplaatst bij de laatste 32 ploegen van het districtsbekertoernooi door in de tussenronde met 0-2 te winnen van Sparta Nijkerk 2. Met het oog op het pittige competitieduel tegen Rijnsburgse Boys begon de Ermelose Topklasser woensdagavond met zes invallers.

Het tweede team van Sparta Nijkerk trad aan met vier spelers, die ook in de hoofdmacht speeltijd krijgen, zodoende was het krachtsverschil minder groot. Toch was DVS sterker en trok door doelpunten van Yordi Grovenstijn in de 56e minuut en David van de Groep in de 77e minuut met 0-2 de winst naar zich toe.

Reacties

Cookieinstellingen