Damesteam Pauwervoll Ermelo verstevigt koppositie

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft in de Nijkerkse sporthal Corlaer concurrent NVC een gevoelige tik gegeven in de titelstrijd van de eerste klasse E. De Ermelose volleybalsters wonnen de wedstrijd met 0-4 en hebben nu 8 punten voorsprong op NVC en 10 punten op Zeewolde, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst benaderde alleen in de eerste set het niveau van een topper. NVC had tot de stand 11-10 het initiatief, maar daarna boog Sanne Folkers met een goede servicesserie de achterstand om in een 11-15 voorsprong.

De thuisploeg kwam bij 20-19 weer op voorsprong, waarna Pauwervoll zich herstelde en via 20-23 de set met 22-25 in de wacht sleepte. In de tweede set hadden de teams om en om een kleine voorsprong. Halverwege de set namen de Ermelose dames afstand en bij 13-20 leek de setwinst binnen handbereik.

Door een late opleving kwamen de Nijkerkers nog terug, maar verloren wel met 21-25. In de derde set begon de thuisploeg aardig, maar na een 4-3 voorsprong nam Pauwervoll het heft in handen en liep uit naar 14-21. Door een goede servicebeurt van de thuisploeg was de spanning bij de stand 21-22 terug.

De bezoekers waren op tijd weer bij de les en wonnen met 22-25. In de vierde set leek de weerstand van NVC gebroken en kwam Pauwervoll moeiteloos met 3-10 voor. NVC kwam echter goed terug en nam zelfs een 15-14 voorsprong. De Ermelose dames gingen weer beter spelen en trokken met 20-25 de setwinst naar zich toe.

Reacties

Cookieinstellingen