Winnend EFC’58 Ermelo haakt weer aan bij top drie

Op een koud, nat en winderig sportpark de Dulmer in Teuge won EFC’58 zaterdag 12 december de laatste wedstrijd voor de winterstop met 0-3 en stijgt naar de vierde plaats met 21 punten uit 13 duels. Dat is evenveel punten als de nummer drie VSCO’61, dat één wedstrijd minder speelde.

Het was een belangrijke wedstrijd, wantTeuge stond met slechts één punt achterstand direct achter de Ermelose derdeklasser. EFC’58 was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en behaalde met een 0-3 overwinning een prima resultaat, zeker gezien de overige uitslagen.

De Ermelose ploeg kwam al in de 9e minuut op voorsprong door een uitstekend genomen hoekschop van Erik Prins. Geert Jan Hoogteijling, de lange verdediger die bij standaardsituaties in het zestienmetergebied vaak voor gevaar zorgt, kopte de bal knap binnen: 0-1.

De vroege goal deed wonderen, precies het gemis in de thuiswedstrijd vorige week tegen Rood-Wit, toen EFC verzuimde te scoren. Het had nu voor rust ook al op een grotere voorsprong kunnen staan, maar de thuisploeg hield het op 0-1 bij rust en putte daaruit misschien nog hoop voor de tweede helft.

Ook in het tweede bedrijf speelde EFC goed tegen een zwak Teuge. Het was een wonder, dat het zo lang duurde voor de bezoekers de voorsprong vergrootten. Een prachtige actie van Eelco Daemen in de 64e minuut ging vooraf aan de 0-2 van de sluwe Erik Prins, die de bal bij de tweede paal binnen tikte.

Daarna was EFC ongelukkig in de afronding en wist Teuge met veel kunst- en vliegwerk een grotere achterstand te voorkomen. In de slotfase bekroonde Gerjan Visser met een uitstekend schot van ruim 16 meter een goede wedstrijd en scoorde met een mooie goal 0-3.

EFC-doelman Alex Lubbersen kreeg nauwelijks wat te doen, maar moest nog wel in actie komen toen een onnodige overtreding van Geert Jan Hoogteijling terecht werd bestraft met een penalty. De bal raakte echter buiten bereik van de EFC-keeper de buitenkant van de paal, waardoor de einstand 0-3 werd.

Reacties

Cookieinstellingen