FC Horst Ermelo gaat in blessuretijd onderuit

FC Horst leed in de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis, zaterdag 12 december, een 0-1 nederlaag tegen Lelystad, dat daarmee de derde zege op rij boekte. De Ermelose tweedeklasser is op de ranglijst gezakt naar de zevende plaats met 19 punten uit 13 wedstrijden.

Lelystad had voor rust het meeste balbezit, aan de andere kant kreeg FC Horst enkele goede kansen. Nick Pul en Jos de Haas waren namens de thuisploeg dichtbij een treffer, maar de verdediging van de gasten wist in beide gevallen de bal nog van de doellijn te halen.

Ook na rust zorgde Lelystad, dat over een goede en snelle ploeg beschikt, regelmatig voor gevaar. Een kwartier voor tijd viel Samir Hadou in bij FC Horst, wat leidde tot meer creativiteit bij de Ermelose aanvallen. De beste kans was voor Nick Pul op aangeven van Dennis Folkers, maar het leverde de thuisploeg geen treffer op.

Na het verstreken van de reguliere speeltijd leken beide ploegen zich verzoend te hebben met een 0-0 gelijkspel. Toch pakte Lelystad in blessuretijd nog de winst. Nadat FC Horst-verdediger Maurizo Sleurink zich had verstapt op het natte veld, kopte Roberto Doufikar uit een voorzet van rechts de winnende 0-1 binnen.

FC Horst hervat op zaterdag 23 januari 2016 de competitie met de uitwedstrijd tegen Hierden, dat ondanks een 6-1 nederlaag tegen Unicum bleef staan op de tweede plaats met 25 punten uit 13 duels. Daarvoor spelen de Ermeloërs op eigen terrein oefenduels tegen DSV’61 op 9 januari en tegen CJVV op 16 januari.

Reacties

Cookieinstellingen