Sparta Ermelo springers presteren in WK-finale

Afgelopen week werd in het Deense Odense het Wereld Kampioenschap Trampolinespringen voor Junioren gehouden, ook wel de World Age Group Competitions genoemd. Van Sparta hadden drie springsters zich geplaatst voor dit WK, de tweeling Anke en Tessa Boeve en Dani Mooibroek.

Op de tweede wedstrijddag mochten Tessa en Anke Boeve aantreden voor de synchroonwedstrijd (11-12 jaar). De concurrentie was zwaar, met Russische, Wit-Russische, Amerikaanse en Britse springsters. Ondanks dat wisten de zusjes Boeve zich als derde paar verrassend te plaatsen voor de finale met de beste acht paren.

Met veel buitenlandse paren, die niet goed gesprongen hadden in de voorronde, was de illusie niet dat de Sparta-springers plaats drie zouden behouden, omdat de scores in de eindstrijd weer vanaf nul begonnen. In de finale werd door alle paren goed gesprongen.

Ook Anke en Tessa sprongen een prima finale-oefening en lieten zelfs de Britten en Zwitsers achter zich. Het werd uiteindelijk een mooie zesde plaats in het eindklassement, een uitstekend debuut voor deze jonge talentvolle springsters van GV Sparta Ermelo.

Tessa Boeve kwam individueel op de eerste dag van het WK uit bij de 11-12-jarigen. De trainingen in de dagen ervoor verliepen uitstekend voor haar. Op de wedstrijddag zelf ging het echter mis bij de verplichte oefening. Na sprong twee verloor ze de balans en belandde op de mat.

Des te bewonderenswaardig was het, dat deze jonge talentvolle springster zich weer prima oplaadde voor de keuze-ronde. Ze sprong haar beste keuze-oefening met vooral zeer mooi uitgevoerde dubbele salto’s en kon met opgeheven hoofd het wedstrijdpodium verlaten. Tessa belandde op de 58e plaats in het eindklassement.

Dani Mooibroek zou uitkomen bij de categorie 13-14 jaar, maar blesseerde zich onfortuinlijk drie weken voor het toernooi en moest haar debuut op het WK voorbij laten gaan. Zij mocht van de KNGU wel mee naar Odense om ervaring op te doen met het reilen en zeilen tijdens een Wereld Kampioenschap.

Team Nederland scoorde individueel mooie resultaten, maar blonk dit keer het meest uit in het synchroonspringen, met in totaal twee finaleplaatsen 11-12-jaar, een 9e plaats bij 13-14-jaar, een finaleplaats 15-16 jaar (8e plaats) en bij 17-18 jaar (4e plaats). Een uitstekend resultaat voor de Nederlandse Junioren.

47EN Silk

Reacties

Cookieinstellingen