Dindoa Ermelo laat de winst aan Rheko

Dindoa heeft in de thuiswedstrijd tegen Rheko een enigszins geflatteerde 16-23 nederlaag geleden. De beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar de gasten wisten de kansen beter te benutten en bij de thuisploeg ontbrak de bezieling.

Ondanks het Sinterklaasfeest was de Dindoahal goed gevuld en konden de toeschouwers eerst genieten van Dindoa 2, dat vocht tot de laatste minuut en een 5-10 achterstand tegen Rheko 2 wist om te zetten in een 18-16 overwinning. Vervolgens speelde het eerste team de eerder afgelaste wedstrijd tegen de ploeg uit Rheden.

Dindoa was gebrand op een overwinning tegen de oude ploeg van coach Jan van Essen. In een stevige wedstrijd gaven beide ploegen elkaar op Sinterklaasavond niets cadeau. Rheko opende de score, waarna Dindoa aanhaakte. Daarna waren de Rhedenaren net iets scherper in het schot en bij rust keek de thuisploeg tegen een 9-13 achterstand aan.

In de tweede helft liep het slimme Rheko uit naar een 9-16 voorsprong. Invaller Jelmer Steenkamp wist nog wel driemaal te scoren, maar de Rhedenaren scoorden net zo hard mee, waardoor Dindoa het geloof in een overwinning kwijt raakte. Bij het eindsignaal moesten de Ermeloƫrs genoegen nemen met een 16-23 eindstand.

Doelpunten Dindoa: Jelmer Steenkamp 3, Jorik Velgersdijk 3, Kasper Velgersdijk 3, Mark Bronkhorst 3, Aniek Odding, Lindsey Verheul, Dian Schuurkamp, Sam van der Beek.

  • Komende zaterdag staat in Nijkerk de wedstrijd tegen Sparta op het programma.

Reacties

Cookieinstellingen