EFC’58 Ermelo lijdt pijnlijke nederlaag in streekderby

EFC’58 heeft op een koud en winderig sportpark ‘De Zanderij’ een pijnlijke 0-3 nederlaag geleden in de streekderby tegen Rood Wit’58. De Ermelose derdeklasser blijft staan op de vijfde plaats van de ranglijst met 18 punten uit 12 duels.

In de eerste helft was EFC sterker, maar wist het overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Veel kansen werden er niet gecreëerd, wat leidde tot een logische 0-0 stand bij rust. Ook in het begin van de tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel, maar de gasten eenvoudig overeind.

In de 66e minuut mocht Rood Wit een vrije schop nemen; Marijn van Meerveld schoot de bal van ruim 35 meter hard en laag binnen: 0-1. Even later was Paul van Prehn dichtbij de gelijkmaker, maar Rood-Wit doelman Rene van Hemel kon zijn inzet ternauwernood tot corner verwerken.

Nadat Erik Prins namens EFC een kans had gemist, was Gilbert Bleijenberg aan de andere kant alert en kwam Rood Wit op 0-2. Met nog 10 minuten de spelen was de wedstrijd gespeeld. In de 85e minuut kon de volledig vrijstraande Jeffrey Kleijer de 0-3 voor de Puttenaren inkoppen.

EFC speelt komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen Teuge SP, dat met 0-0 gelijkspeelde bij SDS’55. De Teugenaren staan op de zesde plaats van de ranglijst met 17 punten uit 12 duels, één punt minder dan EFC.

Reacties

Cookieinstellingen