Veluwse Wieler Vereniging houdt laatste ATB-tocht van seizoen

De Veluwse Wieler Vereniging Ermelo houdt op zaterdag 12 december de derde en laatste ATB-tocht van dit seizoen. De VWV is er ook dit jaar in geslaagd een compleet nieuwe route uit te zetten over terreinen, die voorheen niet toegankelijk waren.

Dit dankzij de goede samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de Gemeente Ermelo. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. De 30 km route is ideaal om kennis te maken met het ATB’en.

Veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige single tracks en een enkel venijnig klimmetje. Bij de 45 km route komt men alle aspecten van het Veluwse landschap rondom Ermelo tegen met daarbij enkele korte, maar stevige hellingen.

De 60 km route heeft al het goede van de beide kortere afstanden met als klap op de vuurpijl een extra aantal klimmen; een ware uitdaging voor de liefhebbers en volhouders. De met linten duidelijk gemarkeerde routes zullen de gehele dag bewaakt worden.

Ook deze keer wordt veel aandacht besteed aan de veiligheid van de deelnemers. Onderweg zijn twee verzorgingsposten waar men wordt voorzien van de nodige versnaperingen. Zowel bij de start als op de route is een reparatiepost aanwezig; de technische ondersteuning wordt verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven.

Na afloop bestaat, behalve een kleed- en douchegelegenheid ook de mogelijkheid om de fiets schoon te laten spuiten. De start- en finishplaats is het clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Starttijd voor de drie afstanden is tussen 9.00 uur en 10.30 uur.

Deelname kost 5 euro voor de 30 kilometer en 6 euro voor de 45 en 60 km; NTFU-leden betalen slechts 4 euro. Jeugd tot en met 16 jaar rijdt zelfs gratis mee. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met wintercommissie@vwv-ermelo.nl of via de website van de VWV: www.vwv-ermelo.nl.

32en-vliek-tweewielers

Reacties

Cookieinstellingen