DVS’33 Ermelo verliest nipt van sterk HHC

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 28 november de thuiswedstrijd tegen het sterke HHC uit Hardenberg nipt met 2-3 verloren. De meeste concurrenten verloren ook punten, waardoor de Ermelose Topklasser blijft staan op de 11e plaats van de ranglijst met 14 punten uit 13 duels.

Het duel begon flitsend. Al in de derde minuut werd Mike Ahrens in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna Maurice de Ruiter DVS vanaf de penaltystip naar 1-0 schoot. De Ermelose vreugde was echter van korte duur, want binnen vijf minuten bogen de Hardenbergers de achterstand om in een 1-2 voorsprong.

De beide treffers werden gescoord door de gevaarlijke spits Rob van der Leij, die tweemaal goed reageerde op een dieptepass en de DVS-defensie inclusief doelman Paul Eppink kansloos liet. Na het spetterende begin kregen beide ploegen voor rust geen grote kansen meer.

In het begin van de tweede helft kwam HHC op 1-3 door een benutte penalty van Philip Ties na een overtreding van Edmund Mijnheer. Even later leek het erop dat DVS’er Ali Akla ook onreglementair werd gestuit binnen het strafschopgebied, maar deze keer ging de bal niet op de stip.

Toch scoorde DVS nog binnen het uur de aansluitende 2-3. Een vrije trap van Mike Ahrens werd door Jorran van Santen achterwaarts in de verre hoek gekopt. De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker, wat leidde tot diverse chaotische situaties voor het HHC-doel.

In de 63e minuut kreeg Ali Akla een schietkans, maar doelman Sander Danis stond op de goede plaats. De keeper van HHC was in de 77e minuut echter kansloos bij een uitstekend genomen vrije trap van Mike Ahrens, maar de bal kwam op de kruising. In de slotfase hielden de bezoekers uit Hardenberg stand.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen SteDoCo, dat met 10 punten uit 13 duels op de laatste plaats van de ranglijst staat. De ploeg uit het Zuidhollandse Hoornaar verloor afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis met 3-1.

Banner TexSaloon algemeen

Reacties

Cookieinstellingen