G-team FC Horst Ermelo wint van 35-plus team DVS’33

Het G-team van FC Horst heeft in sporthal Het Keerpunt op ’s Heerenloo met 12-9 gewonnen van het 35 plus JVT’06 team van DVS’33 Ermelo. Na het eindsignaal van scheidsrechter Dick van Leeuwen werd de grandioze voetbalavond afgesloten met de uitreiking van de gigantische Jaap Sterenberg Super Cup.

Met fotoreeks door Theo Aalten

De spanning was te snijden, vooral in de eindfase van het duel, toen JVT steeds dichterbij kwam. Kees, de laatste man van het Horster G-team, hield echter de deur goed op slot en voorzag zijn maatjes voorin ook nog van zeer bruikbare ballen. De uitstekend keepende DVS-doelman Bertjan Jousma had hier zijn handen vol aan.

DVS’er Arie van Buuren van het gelijknamige schildersbedrijf wilde de wedstrijd niet verliezen. Hij ging tot het uiterste en haalde in de slotfase zijn hele trucendoos uit de kast. Hij raakte tweemaal de lat, maar daarna werd het hem teveel en kreeg hij zijn tweede gele kaart.

De goedleidende scheidsrechter Dick van Leeuwen was onverbiddelijk en stuurde hem van het veld. Jan van Gens, de trainer coach van FC Horst, moedigde en stuurde zijn ploeg goed en koos in de eindfase voor een heel aanvallend concept en wie waagt, die wint.

De ambiance was geweldig en bezorgde menigeen kippenvel. Het Wilhelmus werd hartstochtelijk gezongen en na afloop klonk samba-muziek en liep men onder elkaars erehaag door. Tot slot werd hartstochtelijk het bekende Henny Huisman lied ‘Met z’n allen’ gezongen.

FIFA-steward Jaap Sterenberg genoot volop van deze voetbalhappening en was duidelijk geëmotioneerd. Voetbalster Kim, die zich uitstekend staande had gehouden tijdens het voetbalgeweld, nam na afloop van de titanenstrijd dolblij de eerste Jaap Sterenberg Super Cup in ontvangst.

45EN Vakschilders Ermelo

Reacties

Cookieinstellingen