Trampolineteams Sparta Ermelo oogsten goud

Zaterdag 21 november hebben de trampolinespringers van Sparta Ermelo in Ermelo hele goede zaken gedaan met de derde en laatste plaatsingswedstrijd trampolinespringen voor teams in District Oost Nederland.

De vijf teams van Sparta Ermelo, uitkomende in de E-, D- en hoogste C-klasse, hadden nog een harde dobber om het NK te kunnen halen. Verrassend genoeg bleek de derde wedstrijd de beste zijn voor alle vijf teams, waardoor toch nog twee teams konden doorstoten naar het NK op 12 december a.s. in Oss.

In de C-klasse was er na eerder zilver en brons, ineens goud voor het C4-team, bestaande uit Eline Westhuis, Valerie Bosschart, Jilde Hagen en Lieke Schuur. Alle vier sprongen een stabiele wedstrijd en Lieke sprong zelfs een nieuwe oefening uit met een extra moeilijke sprong. Ze versloegen de toppers uit Ruurlo en Apeldoorn met ruime punten en wisten daardoor als 2e te kwalificeren voor het NK.

Het C5-team met Megan Verhaar, Ide Althof, Sandra Schaftenaar en Jesper Jansen sprong een prima wedstrijd en werd 5e in het klassement. In het totaal bereikten ze de vierde plaats, net niet voldoende om door te mogen naar het NK.

In de D-klasse was er ook verrassend goud voor het D6-team met Laurens Bos, Britt Stoel, Ranita Jansen en Zara Dijkema. Met ruim 3 punten verschil gaven ze de andere teams het nakijken. Door een zevende plaats op de eerste wedstrijd, werden ze in het totaalklassement 3e, net voldoende om zich te plaatsen voor het NK.

Het jonge D7-team met Jula Arends, Caro Binnerts, Lois Hagen en Fleur de Rook sprong een prima toernooi. Jong als ze zijn springen ze nog net iets te weinig moeilijkheid. Het NK was niet haalbaar, maar met een zesde plaats verlieten ze met opgeheven hoofd de wedstrijd.

In de E-klasse sprong het nieuwe E8-team met Annemay de Bruijne, Femke Elzinga en Chemène Hazelof. Van een 5e plaats bij de eerste wedstrijd, via de 4e plaats daarna, wisten ze enorm te verrassen door nu op het podium te belandden voor het brons.

Banner Riemer en Walinga 300X125

Reacties

Cookieinstellingen