Dindoa Ermelo boekt eerste overwinning van het seizoen

Dindoa heeft in een zeer spannende wedstrijd met 20-18 gewonnen van Oranje Zwart uit Zwolle. Nadat in een overvolle Dindoahal de A1 en het tweede team met respectievelijk 26-11 en 19-7 gewonnen hadden, ging Dindoa 1 op jacht naar de eerste zege van het seizoen.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd ging het op en neer; Oranje Zwart scoorde en Dindoa haakte aan. Vervolgens liepen de gasten uit naar 4-8. Eline Odding sloot met een fraaie doorloopbal de slechte periode van de thuisploeg af en met een 8-10 ruststand was alles nog mogelijk.

Na de rust bracht coach Jan van Essen Jonathan van der Beek in. Met zijn lengte en verdedigende kwaliteiten kwam er meer rust en vertrouwen in het vak, waardoor er beter afgerond kon worden. Toch waren het de Zwollenaren die bleven scoren en uitliepen naar een 10-14 voorsprong.

Het was weer Eline Odding, die met twee treffers een goede periode bij Dindoa inluidde. Het goed vertegenwoordigde Ermelose publiek, uitgedost in blauw en wit, voelde dat er succes te behalen was en ging massaal en luidruchtig achter het team staan.

Dat was wat de spelers nodig hadden en resulteerde in de 16-16 gelijkmaker in de 18e minuut door Lindsey Verheul, die alle strafworpen voor haar rekening nam en 100% score haalde. Nu waren de rollen omgekeerd en was het Dindoa dat steeds als eerste uitliep en Oranje Zwart dat aansloot.

Met nog vijf minuten te spelen was de stand 18-18. Dindoa hield vervolgens de verdediging dicht en kwam dankzij twee mooie afstandsschoten op een 20-18 voorsprong. Na het eindsignaal van de scheidsrechter was de ontlading groot bij de spelers en de supporters van Dindoa, die het feest uitbundig vierden.

Deze eerste overwinning van het seizoen was hard nodig voor het zelfvertrouwen van de Ermelose spelers. Doelpunten Dindoa: Lindsey Verheul 5 Eline Odding 5, Kasper Velgersdijk 5, Jorik Velgersdijk 3, Bjarne Sinneker, Jonathan van der Beek. Komende zaterdag speelt Dindoa uit tegen het Terschuurse Revival.

Banner Telgterpoort 300x250

Reacties

Cookieinstellingen