Nederlands Amateur Kampioenschap Poker introduceert nieuwe naam!

Ermeloers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn, organisatoren van het het Nederlands Amateur Kampioenschap Poker (NAKP), introduceren een nieuwe naam voor het kampioenschap: het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKPOKER).

De eerste editie van het NAKP dit jaar was een ongekend succes. Een half jaar lang waren er voorrondes door heel Nederland en deden er bijna 5.000 pokerliefhebbers uit het hele land mee. Tobias van der Meer schreef in juli het kampioenschap op zijn naam. als winnaar.

Vanaf januari 2016 gaat het 2e seizoen van start. Maar wel met een nieuwe naam, namelijk het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKPOKER). Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn leggen uit waarom.

Mathijs Jonkers: “We hadden de naam Open Nederlands Kampioenschap Poker al in het begin stadium in gedachte, later werd toch voor het NAKP gekozen. We vonden dat we eerst moesten kijken hoe groot het kampioenschap zou worden, voordat we die titel mochten gaan dragen. Bovendien hebben we door onze ervaringen van afgelopen seizoen gemerkt dat amateur bij poker een raar woord is. Er doen namelijk ook veel amateurs mee aan grote casino toernooien. Is dat dan ook een amateur toernooi? Dus het woord amateur past er eigenlijk niet zo goed bij. Doordat we in 2015 bijna 5.000 deelnemers hadden en aankomende seizoen een flink stijging verwachten vinden we dat we de naam nu wel kunnen dragen en dat we het waard zijn. Want we zijn het grootste pokerevenement (qua aantal deelnemers) van Nederland.

Op vrijdag 8 januari wordt het Open Nederlands Kampioenschap Poker wederom afgetrapt bij Golden Tulip Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. Dit is de start van een reeks van meer dan 100 voorrondes verspreid over heel Nederland.

Bron: nakp.nl

Banner TexSaloon

Reacties

Cookieinstellingen