DeVeDo Ermelo blijft overeind tegen Apollo uit Amsterdam

De rolstoelbasketballers van DeVeDo Ermelo wonnen in de Eredivisie-wedstrijd, zaterdag 14 november, moeizaam van het Amsterdamse Apollo.

DeVeDo begon net zoals de voorgaande wedstrijden met een fanatieke warming-up waar lay-ups, schoten en aanvallen tegen elkaar gespeeld werden. Aan het begin van de wedstrijd was die fanatieke spirit totaal verdwenen.

De ploeg uit Ermelo had het moeilijk tegen het Amsterdamse Apollo. Waar de scores werden geopend door de Amsterdammers bleven die bij DeVeDo buiten het net. Ook in het tweede kwart van de wedstrijd wist Apollo de leiding te behouden. In de rust stond Apollo dan ook met 23 – 16 voor op DeVeDo.

Door veel extra druk uit te oefenen op Apollo lukte het DeVeDo beetje bij beetje om beter in de wedstrijd te komen. In het laatste kwart wist DeVeDo zelfs op een voorsprong te komen.

DeVeDo bleef druk uitoefenen op de tegenstander die er zichtbaar doorheen zat. Door de snelle omschakelingen na missers en scores wisten de Amsterdammers in het laatste kwart maar tot 3 punten te komen. En waar DeVeDo er in datzelfde kwart 16 punten aan overhield.┬áDe ploeg uit Ermelo won de wedstrijd uiteindelijk op wilskracht met 36 – 47.

  • Vrijdag 20 november speelt DeVeDo opnieuw tegen BC Apollo, dit maal voor de beker. De wedstrijd begint om 20:30 uur.

Banner Plus Klein 300 x125.nieuw jpg

Reacties

Cookieinstellingen