Dindoa Ermelo start zaalseizoen met nipte nederlaag

Dindoa heeft zaterdag 14 november in Voorthuizen met 21-18 verloren van een scherp spelend Spirit. De eerste zaalwedstrijd van de Ermelose ploeg werd vorige week zaterdag afgelast vanwege vochtproblemen in de eigen sporthal. Spirit had wel gespeeld en ruim gewonnen van Oranje Zwart.

Dindoa begon goed aan de wedstrijd en stond dankzij twee rake schoten na drie minuten al met 0-2 voor. Spirit wist de stand gelijk te trekken, waarna Dindoa scoorde opnieuw tweemaal scoorde: 2-4. De thuisploeg toonde veerkracht en boog de achterstand om in een 6-4 voorsprong.

De gasten lieten het er niet bij zitten en kwamen bij 6-6 weer langszij. In de slotfase van de eerste helft liep de ploeg uit Voorthuizen uit naar een 9-6 voorsprong. In de laatste minuut voor rust kwam Dindoa dankzij twee treffers terug tot 9-8, wat tevens de ruststand was.

De Ermelose ploeg scoorde kort na de pauze de zoveelste gelijkmaker van de wedstrijd: 9-9. Spirit nam het heft weer in handen en werd zuiverder in de afronding, terwijl Dindoa teveel schoten nodig had om bij te blijven. Dat resulteerde in een 13-10 voorsprong voor de thuisploeg.

Dindoa probeerde het tijd nog te keren, maar dichterbij dan twee punten verschil (17-15) kwamen de Ermeloƫrs niet. Het leek gedaan toen Spirit, geholpen door een zeer luidruchtige supportersschare, uitliep naar 20-16, maar de bezoekers zetten nog een keer aan, wat twee doelpunten opleverde.

Met een 21-18 eindstand werd een spannende wedstrijd afgesloten en stond de ploeg van coach Jan van Essen weer met lege handen. Doelpunten Dindoa: Jorik Velgersdijk 4, Bjarne Sinneker 3, Lindsey Verheul 3. Kasper Velgersdijk 2, Jonathan van der Beek 2, Dian Schuurkamp, Eline Odding, Sam van der Beek, Mark Bronkhorst.

Dindoa A1 won in een enerverende wedstrijd met 18-21 van het Harderwijkse Unitas A1. Dindoa 2 versloeg Spirit 2 met 14-17. Komende zaterdag staat in de Dindoa-sporthal de wedstrijd tegen Oranje Zwart uit Zwolle op het programma.

Banner Knipsalon van Willigen 300x125

Reacties

Cookieinstellingen