EFC’58 Ermelo en Zwart Wit delen de punten in pittig duel

EFC’58 heeft de derby tegen Zwart Wit’63 zaterdag 14 november afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Beide treffers werden na rust gemaakt en beide ploegen beëindigden de wedstrijd met 10 man.

Met fotoreeks door Jan de Roo Fotografie en Ruben Willering

EFC kwam in de tweede minuut al bijna op achterstand na geknoei van Kevin Schut, maar keeper Alex Lubbersen voorkwam met een uitstekende redding een treffer. De meeste dreiging bij de thuisploeg uit van Paul van Prehn, maar veel van zijn individuele acties stierven in schoonheid.

Zwart Wit-aanvoerder Bart Mous werd gevaarlijk toen hij, zonder aangepakt te worden, de ‘zestienmeter’ in soleerde. Net toen hij wilde uithalen, werd zijn schot ten koste van een corner nog geblokt. Daarna waren de kansen op één hand te tellen, met als logisch gevolg een 0-0 ruststand.

Het duel ontbrandde in het begin van de tweede helft na een forse overtreding van Zwart Wit-speler Robert Ambroziak, terwijl de bal al weg was. Scheidsrechter Klaassen, die veel acteerde op appèl, was deze keer wel stellig in zijn beslissing en trok direct rood, waardoor de gasten met 10 man verder moesten spelen.

In de 56e minuut scoorde Geert Jan Hoogteijling uit een fraaie vrije trap van Erik Prins met het hoofd 1-0 voor EFC. Ondanks de numerieke meerderheid, kwam de thuisploeg toch nog in de problemen. Een kwartier voor tijd leed Bas Eijssens onnodig balverlies en moest Geert Jan Hoogteijling aan de noodrem trekken om een treffer te voorkomen.

De verdediger kreeg terecht rood en de strafschop werd benut. Met 10 tegen 10 en een 1-1 stand op het scorebord was alles weer open. In de slotfase waren aan beide kanten noch hectische momenten in het strafschopgebied, maar de stand bleef 1-1, wat gezien het wedstrijdverloop een terechte uitslag was. Beide ploegen schieten weinig op met het schamele puntje.

EFC is komende zaterdag vrij. De Ermelose derdeklasser hervat de competitie op zaterdag 28 november met de uitwedstrijd tegen Stroe, dat in de in een spectaculaire wedstrijd met 5-4 verloor van AGOVV. De ploeg zakte op de ranglijst naar de negende plaats met 13 punten uit 10 duels.

Banner De Haarstudio 300x250

Reacties

Cookieinstellingen