Sparta Ermelo scoort bij 1ste landelijke trampolinewedstrijd

De A- en B-springers van GV Sparta Ermelo kwamen afgelopen weekend in Zoetermeer in actie voor hun eerste plaatsingswedstrijd van het Nederlands Kampioenschap. Bij de B-Junioren was er onverwacht een eerste plek voor de 14-jarige Tamar Foppen.

Foppen, die de laatste tijd uitstekend in vorm is, had geen idee hoe ze er landelijk gezien voor stond. Deze overwinning kwam dan ook als complete verrassing. Haar clubgenote Gina van den Brink, net terug van een langdurende rugblessure, deed het ook uitstekend met een verrassende tweede plaats in het eindklassement.

Met teamgenotes Rhodé van den Brink en Christel Groothuis belandde het team op de zevende plaats, een prima uitgangspositie om kwalificatie voor het NK af te dwingen. In de A-klasse Jeugdmeisjes sprong Tessa Boeve zich naar plaats twee, direct gevolgd door haar zusje Anke Boeve.

Clubmaatje Isa Meijerink sprong zich naar een prima vierde plaats. Deze drie jeugdspringers blijken er landelijk gezien dus goed voor te staan. Samen met teamgenote Dani Mooibroek, die minder vorm kende, belandde het team op de zevende plaats in het eindklassement.

Annemijn Cornelissen en Tessa de la Parra moesten het zonder teamgenote Melissa Schuur doen, wegens een blessure. Annemijn, die na lange tijd weer stabiel aan het raken is, sprong twee prima keuze-oefeningen en behaalde daarmee de zesde plaats bij de A-Jeugdmeisjes.

Tessa, uitkomend bij de A-Junioren, had alleen wat schoonheidsfoutjes in haar laatste keuze en belandde onverwacht op de vierde plaats. Zonder derde springer belandde het team op de negende plaats in het
eindklassement. Een wankele positie, maar de volgende plaatsingswedstrijd op 14 november in Alkmaar zal uitwijzen of er nog perspectief is op kwalificatie voor het NK.

Banner Knipsalon van Willigen 300x125

Reacties

Cookieinstellingen