Jan Marien Evers scoort ruim € 4000 voor CliniClowns met NY marathon

Jan Marien Evers uit Putten heeft de marathon van New York volbracht. Hij heeft de ruim 42 km afgelegd binnen de 4 uur. Hij heeft niet alleen een persoonlijke prestatie neergezet, maar aan deze activiteit ook een goed doel verbonden, namelijk geld bijeen brengen voor de CliniClowns.

Voor deze marathon heeft Jan Marien sponsors gezocht binnen de familie-, kennissen- en vriendenkring en collega’s, maar ook actie ondernomen door emballagezuilen neer te zetten bij verschillende supermarkten. Al met al hebben zijn inspanningen tot op heden een bedrag van ruim € 4000,00 opgeleverd.

Op 29 oktober vertrok Jan Marien met de groep vanaf Schiphol. Op zaterdag was er een kennismaking met het parcours en ’s avonds de presentatie van de deelnemende landen. Op 1 november vertrok de bus al om 06.00 uur richting de start op Staten Island. De beveiliging was enorm. Na het afgeven van de bagage ging het richting het startvak. De eerste 20 km vlogen om, onder andere dankzij de vele supporters langs de route.

Aangezien de temperatuur behoorlijk hoog was, moest er ook om de mijl ook wel gedronken worden. Jan Marien had een tijdstabel op zijn arm gestempeld om binnen de 4 uur te finishen. Na 3.59.37 kwam hij over de finish. Een geweldige prestatie. Na het in ontvangst nemen van de medaille heeft hij die de volgende dag de medaille laten graveren met naam een eindtijd. Na een dagje relaxen in New York was het dinsdag afscheid nemen om vervolgens woensdag weer voet op Hollandse bodem te zetten.

Tijdens de terugvlucht naar Nederland ontmoette Jan Marien Stanley Biwott, de winnaar van de New York marathon. Natuurlijk werd er even een foto gemaakt. Op Schiphol en thuis wachtte hem een enthousiast welkom. Een onvergetelijke ervaring. Een korte impressie van Jan Marien van deze marathon is te bekijken via www.jmny.nl/film of lees zijn blog op jmny.

De sponsorrekening staat open tot en met 31 december: www.cliniclowns.nl/jan-marien

Banner TexSaloon

Reacties

Cookieinstellingen