FC Horst Ermelo wint derby tegen ’t Harde

FC Horst heeft op eigen terrein met 3-0 gewonnen van hekkensluiter ’t Harde. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de vijfde plaats van de ranglijst met 15 punten uit 9 duels, slechts 1 punt minder dan Hierden, dat op de tweede plaats staat.

’t Harde scoorde slechts zes goals in de competitie en staat mede daardoor troosteloos onderaan. De gasten waren voor rust lang de bovenliggende partij, maar verzuimden opnieuw de kansen te benutten. FC Horst kon daar weinig tegenover stellen tot de 40e minuut, toen Ricardo Vliek vanuit een corner de 1-0 inkopte.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. De thuisploeg had het beste van het spel en gaf verdedigend veel minder ruimte weg dan voor rust. In de 55e minuut werd het 2-0 voor de FC Horst; Nick Pul probeerde spits Elroy Martens te bereiken, maar een verdediger van ’t Harde werkte de bal in het eigen doel.

De Ermelose ploeg kwam niet meer in de problemen, maar liep wel tegen 4 gele kaarten aan. Een kwartier voor tijd werd het duel definitief beslist door een doelpunt van Elroy Martens. Komende zaterdag gaat FC Horst op bezoek bij Lunteren, dat door een 1-0 nederlaag bij VVOP zakte naar de 10e plaats met 12 punten uit 9 duels.

Banner Van Panhuis Bouw 300x125

Reacties

Cookieinstellingen