EFC’58 Ermelo flink onderuit tegen ESC

EFC’58 is door een teleurstellende 0-3 thuisnederlaag tegen ESC gezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst met 14 punten uit 9 duels.

De Ermelose derdeklasser wilde na de knappe 2-5 zege bij AGOVV de lijn graag doortrekken, terwijl ESC, dat met 4-1 verloor bij Lunteren, al blij zou zijn met een punt.

Het pakte echter heel anders uit. Bij de thuisploeg hadden alle spelers een complete off-day. Behalve de eerste 10 minuten van de eerste en de tweede helft waren de Elburgers op alle punten EFC de baas, voetballend in het veld, verbaal langs de lijn en op de bank. De scheidsrechter liet het allemaal begaan.

In de beginfase leek het nog ergens op bij EFC tot na een kwartier de lange en sterke ESC spits Wim de Vries alle vrijheid kreeg om de 0-1 te scoren. Paul van Prehn was namens de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker, maar hij werd ten koste van een gele kaart onderuit gehaald en de vrije trap leverde niets op.

EFC begon fel aan de tweede helft; Erik Prins werd tweemaal gevaarlijk, maar de spits, die tegen AGOVV nog driemaal scoorde, zag een kopbal overgaan en een inzet geblokt. Toen even later Bert Jan Kragt alle ruimte kreeg om 0-2 te scoren, was het gedaan met de goede bedoelingen van de thuisploeg. In de slotfase bepaalde Wim de Vries met een kopbal de eindstand op 0-3.

Komende zaterdag kan EFC zich revancheren, als de derby tegen Zwart Wit’63 op het programma staat. De Harderwijkers zakten door een 0-4 nederlaag tegen AGOVV naar de 12e plaats met 8 punten uit 9 duels. De wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’ begint om 14.30 uur.

Banner TexSaloon

Reacties

Cookieinstellingen