DVS’33 Ermelo overklast het gerenommeerde IJsselmeervogels

DVS’33 Ermelo heeft voor ruim 1600 toeschouwers het gerenommeerde IJsselmeervogels thuis met 4-0 verslagen. De Ermelose Topklasser bleef weliswaar staan op de 12e plaats met 13 punten uit 11 duels, maar heeft nog maar 1 punt achterstand op Scheveningen, de nummer zes van de ranglijst.

Met fotoreeks door Theo Aalten

De druk bij IJsselmeervogels was voorafgaande aan het duel bijzonder groot. De ploeg van trainer Cor Adelaar wist na een goede seizoenstart in de laatste vijf duels slechts twee punten te vergaren. De ambitieuze ploeg uit Spakenburg moest daarom winnen in Ermelo om een crisis te voorkomen.

Het eerste half uur was er weinig krachtsverschil, maar de beste kansen waren wel voor DVS. Een doelpunt van Ali Akla werd afgekeurd wegens buitenspel en Kai Velda raakte van afstand de lat. In de 32e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een curieus doelpunt.

Ali Akla ging vanaf eigen helft rechtstreeks op het doel van IJsselmeervogels af. Verdediger Janic Makizodia probeerde hem nog te stuiten, maar via diens been verdween de bal over de doellijn: 0-1. In de 39e minuut vergrootte DVS de voorsprong.

Jorran van Santen ging goed door en bracht Maurice de Ruiter in stelling, die fraai de 2-0 binnenschoot. IJsselmeervogels profiteerde in de 41e minuut niet van een chaotische situatie voor het doel van de thuisploeg; DVS-doelman Paul Eppink wist met hulp van zijn verdediging een tegentreffer te voorkomen.

Op slag van rust brak Maurice de Ruiter door op de rechtervleugel en bereikte met een afgemeten voorzet Ali Akla, die van dichtbij doelman Jim van Alst passeerde, waardoor DVS met een riante 3-0 voorsprong de rust inging. IJsselmeervogels moest in de tweede helft al snel met 10 man verder.

Mike van der Laar werd binnen 30 seconden tweemaal met een gele kaart bestraft. Na een overtreding en het wegduwen van een tegenstander kon de speler van IJsselmeervogels met rood vertrekken. Vervolgens creëerde DVS met ogenstrelend voetbal kans op kans, maar wist dat niet in de score tot uitdrukking te brengen.

Toch was de Ermelose ploeg nog éénmaal succesvol. In de 67e minuut stond de sterk spelende Jorran van Santen opnieuw aan de basis van een treffer. Hij onderschepte de bal en bereikte Ali Akla. Uit diens voorzet kwam de bal via de kluts voor de voeten van Mike Ahrens, die de eindstand op 4-0 bepaalde. De thuisploeg vond het verder wel goed en doelman Paul Eppink hield ondanks een foutje zijn doel schoon.

DVS gaat komende zaterdag op bezoek bij GVVV. De ploeg uit Veenendaal staat na de 5-1 nederlaag bij koploper Spakenburg op de voorlaatste plaats van de ranglijst met 9 punten uit 11 wedstrijden.

Banner Café de Molenaer 2015 300 x 125

Reacties

Cookieinstellingen