Springers Sparta Ermelo geplaatst voor WK-Junioren

Drie trampolinespringers van Sparta Ermelo hebben deze week goed nieuws gekregen van de KNGU. Zij zijn officieel geplaatst voor de World Age Group Competitions.

De springers Dani Mooibroek (13) en de tweeling Tessa en Anke Boeve (12 jaar) kunnen hun geluk niet op. Dit officieuze WK Junioren Trampolinespringen vindt plaats in de eerste week van december in het Deense Odense.

Sparta had maar liefst vier kandidaten dit jaar. Een week geleden vond de laatste kwalificatie plaats, terwijl alleen Dani al een onderlimiet op zak had en dus een wildcard. De drie 11/12-jarigen (de tweeling en Isa Meijerink) hadden alleen nog een mooie verplichte oefening nodig om de laatste benodigde tienden te halen. Hun keuze-oefeningen hadden al mooie scores opgeleverd en de verwachting was dat er nog het meest te halen viel bij de verplichte oefenstof. Hierop lag dan ook de focus bij de laatste trainingen de afgelopen weken.

Isa Meijerink kreeg helaas een week voor de kwalificatie een fikse buikgriep en kon zich niet goed voorbereiden. Met slechts een korte training op zaterdag, wilde ze toch haar laatste kwalificatie springen en wist een prima verplichte oefening neer te zetten. Deze bracht haar tot slechts 0,2 punt van de onderlimiet af, het bleek helaas net niet voldoende voor een wildcard. Van deze doorzetter pur sang gaan we de komende jaren ongetwijfeld nog veel horen.

De tweeling Anke en Tessa Boeve stonden er ook goed voor. Anke hoefde zelfs maar 0,05 punten toe te voegen aan haar maximale score. Met een fraaie verplichte oefening deed ze dat met gemak. Haar zus Tessa sprong echter nog een fractie beter en wist zo plek 3 van de 4 beschikbare plaatsen te bemachtigen. Anke sprong zich naar plek 5 in het eindklassement en mag nu vanwege goede synchroonprestaties meedoen aan het synchroontoernooi van Odense. Vanzelfsprekend zullen de zusjes Boeve daar samen een gooi doen naar een podiumplek.

Dani Mooibroek wist zich al na de 2e kwalificatie begin oktober te verzekeren van een wildcard en kreeg nu ook officieel van de bond te horen dat ze uit mag komen in de categorie 13-14 jaar. Daarbij kreeg ze ook te horen dat ze uit mag komen op het synchroontoernooi, samen met een springster van Triffis Alkmaar, Katie Cowles. Deze meiden zien elkaar niet vaak en zullen nog even moeten oefenen om goed aan de start te kunnen verschijnen in Odense.

De drie Sparta-meiden zullen de komende 5 weken flink aan de bak moeten om optimaal in vorm te zijn voor hun eerste WK.

  • We wensen hen alle drie heel veel succes!!

Banner DansFabriek SILK

Reacties

Cookieinstellingen