EFC’58 Ermelo met 2-5 overwinning te sterk voor AGOVV

EFC’58 heeft dankzij een schitterende 2-5 overwinning tegen AGOVV de derde plaats overgenomen van de ploeg uit Apeldoorn met 14 punten uit 8 duels. Spits Erik Prins was met een hattrick de gevierde man bij de Ermelose derdeklasser, die misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelde.

Met fotoreeks door Ruben Willering

AGOVV begon sterker en leek in de 3e minuut de score al te openen na een misverstand in de Ermelose defensie. Het liep echter goed af voor EFC en men was direct klaarwakker. De gasten gooiden na 20 minuten alle schroom van zich af en Erik Prins kopte uit een schitterende voorzet van Andrews Schuur de 0-1 binnen.

Twee minuten later profiteerde de thuisploeg van onnodig balverlies bij EFC en scoorde Jordy Noya de 1-1 gelijkmaker. In de 38e minuut namen de gasten opnieuw de leiding; een inzet van Paul van Prehn werd nog gekeerd door de paal, maar in de rebound schoof Andrews Schuur de bal koeltjes in de hoek: 1-2.

In de tweede helft waren de ploegen lange tijd behoorlijk aan elkaar gewaagd. In de 56e minuut kwam AGOVV opnieuw langszij, toen Stefan Derksen uit een vrije trap 2-2 scoorde. De thuisploeg leek door te drukken, maar kwam bedrogen uit, want na een uur spelen kopte Erik Prins uit een voorzet van Andrew Schuur de 2-3 binnen.

Drie minuten later bereikte Ger Jan Visser met een voorzet op maat Prins, die opnieuw met het hoofd scoorde. Aangever Visser moest enkele minuten later na een tweede gele kaart vertrekken. EFC moest met nog 20 minuten te spelen met tien man verder. AGOVV viel wel aan en de gasten loerden op de counter.

In de slotfase werd Paul van Prehn binnen het zestienmetergebied onderuit werd gehaald, maar de bal ging niet op de stip. De EFC-speler nam op schitterende wijze sportieve wraak door bij een uitval de keeper van AGOVV met een schitterende stiftbal te passeren en daarmee de eindstand op 2-5 te bepalen.

EFC speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen ESC, dat met 4-1 verloor van Otterlo en derhalve getergd naar de Zanderij zal komen. Rond de wedstrijd zijn allerlei leuke activiteiten georganiseerd, xoals een heuse veiling direct na het duel en een grote verloting.

Reacties

Cookieinstellingen