A-springers Sparta Ermelo maken goede seizoensstart in België

Afgelopen weekend werd de 7e internationale Golden River Teamcup Trampolinespringen georganiseerd in Waregem, België. Sparta Ermelo vaardigde 2 A-teams af.

De Golden River Teamcup is een uitdagende wedstrijd waar teams samengesteld zijn van jeugd- en seniorspringers, jongens, meisjes, dames en heren door elkaar.

Team 2 bestond uit jeugdspringers Anke Boeve, Tessa Boeve en Dani Mooibroek. De door griep gevelde Isa Meijerink kon helaas niet deelnemen. Het team deed het dus zonder reservespringer en dat verliep zeker niet slecht. De verplichte ronde verliep vlekkeloos, maar bij de keuzeronde werd het zwaar voor de springsters, zonder Isa en zonder een seniorspringer. Uiteindelijk wisten ze met drie mooie oefeningen, in een deelnemersveld van 27 teams, toch een uitstekende 17e plaats te bemachtigen.

Team 1 was wel compleet en bestond uit Annemijn Cornelissen, Tessa de la Parra, Tamar Foppen en seniorspringster Melissa Schuur. Annemijn sprong een fraaie verplichte oefening, maar belandde met de keuze aan het eind op de mat. Tessa, die haar eerste wedstrijd sprong na een lange blessureperiode, kon terugkijken op een prima wedstrijd. Tamar sprong een keuzeoefening uit met nieuwe moeilijkheid. Het team stond er na 3 springers goed voor (12e plaats) en hadden de oefening van Melissa nodig om de finale (beste 8) binnen te springen. Helaas belandde Melissa na enkele sprongen op de mat, waardoor het team uiteindelijk op plaats 13 eindigde.

De springers waren toch tevreden over de seizoensstart die ze hadden gemaakt. Het biedt perspectief voor de landelijke teamwedstrijden en plaatsing voor het NK op 7 november.

43EN Oktoberfest

Reacties

Cookieinstellingen