EFC’58 Ermelo boekt 4-2 winst tegen Otterlo

EFC’58 heeft de thuiswedstrijd tegen Otterlo met 4-2 gewonnen. De Ermelose derdeklasser wist na een goede competitiestart in de laatste vier wedstrijden slechts twee punten te vergaren. Daarom kwam de winst op een goed moment voor de ploeg van trainer Paul Hartenberg, die steeg naar de vierde plaats van de ranglijst met 11 punten uit 7 duels.

Met fotoreeks door Ruben Willering

EFC begon goed aan de wedstrijd en na vijf minuten kreeg Paul van Prehn een schietkans, maar Bas Pol redde fraai. Een minuut kon de keeper van Otterlo de bal wel uit de touwen, toen Erwin Westerbroek op aangeven van Erik Prins met een geplaatst schot voor 1-0 zorgde.

Otterlo ging op jacht naar de gelijkmaker en was vooral bij corners gevaarlijk. In de 23e minuut ontstond uit een hoekschop een ‘flipperkast-situatie’, waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten belandde van Laurens Foekens, die de stand op 1-1 bracht.

EFC was helemaal de kluts kwijt en kwam twee minuten later op een 1-2 achterstand; wederom door een doelpunt van Laurens Foekens. In de slotfase van de eerste helft begon het weer te lopen bij de thuisploeg en op slag van rust kopte Herbert van den Ham uit een fraaie voorzet van Andrews Schuur de 2-2 gelijkmaker binnen.

De eerste kans na rust was voor EFC spits Erik Prins, die verwoestend uithaalde, maar doelman Pol voorkwam met een schitterende redding een doelpunt. Otterlo moest met 10 man verder na de tweede gele kaart voor Evan Teunissen. In de 80e minuut kwam EFC verdiend op voorsprong.

Eelco Daemen bereikte Erwin Westerbroek, die de bal met een geplaatst schot achter doelman Bas Pol krulde: 3-2. Otterlo drong nog wel aan, maar gaf ook meer ruimte weg. In de extra tijd bereikte Eelco Daemen met een snel genomen ingooi Paul van Prehn, die op schitterende wijze 4-2 scoorde en daarmee de wedstrijd besliste.

Na een weekend zonder competitieverplichtingen speelt EFC’58 op zaterdag 31 oktober een uitwedstrijd tegen AGOVV. De ploeg uit Apeldoorn is dankzij een 0-1 overwinning bij Rood Wit’58 gestegen naar de tweede plaats van de ranglijst met 14 punten uit 7 duels.

40EN Haarstudio1

Reacties

Cookieinstellingen