DVS’33 Ermelo verslaat RVVH voor eigen publiek

DVS’33 Ermelo heeft de tweede wedstrijd in de Topklasse gewonnen door RVVH in eigen huis met 3-1 te verslaan. De Ermelose ploeg verloor na een goede seizoensstart vier wedstrijden op rij en was daardoor gezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Met fotoreeks door The Aalten

DVS begon sterk aan de wedstrijd en opende al in de 4e minuut de score. Een intelligente combinatie over de linkerflank werd afgesloten met een goede voorzet, die door Kay Velda fraai werd ingeschoten: 1-0. Vervolgens kreeg Ali Akla, die zijn schorsing erop had zitten, kansen om de Ermelose voorsprong te vergroten.

Na ruim een half uur spelen scoorde RVVH vanuit het niets de 1-1 gelijkmaker. Rensy Barradas schoot na een individuele actie op goed geluk richting het ‘vijandelijke’ doel en zag de bal buiten bereik van DVS-doelman Paul Eppink net langs de paal in het doel verdwijnen: 1-1.

Maurice de Ruiter profiteerde vier minuten later van een enorme verdedigingsfout bij de gasten en scoorde 2-1 voor de thuisploeg. In de slotfase van de eerste helft moest RVVH-speler Jesper Gudde (zoon van Feyenoord-directeur Erik Gudde) met zijn arm uit de kom geblesseerd naar de kant.

Op slag van rust wist keeper Paul Eppink met een schitterende redding te voorkomen, dat het weer gelijk werd. DVS begon ook flitsend aan de tweede helft. Roald de Vries bereikte in de 47e minuut met een afgemeten voorzet Ali Akla, die met een droge schuiver 3-1 scoorde.

De bezoekers waren dichtbij de aansluitingstreffer, toen een Ermelose verdediger bijna in eigen doel schoot. Hierna kreeg DVS zeeën van ruimte, maar slaagde er niet in de voorsprong te vergroten. Verdedigend werden er echter ook geen kansen weggeven, zodat er in de 3-1 stand geen verandering meer kwam.

DVS’33 Ermelo is door de overwinning tegen RVVH gestegen naar de 13e plaats met 9 punten uit 9 duels. De Ermelose Topklasser hervat op zaterdag 31 oktober de competitie met de uitwedstrijd tegen ONS Boso Sneek. De Friezen zijn door de 8-1 nederlaag in en tegen Spakenburg gezakt naar de 14e plaats met 8 punten uit 9 duels.

Komende zaterdag staat de bekerwedstrijd uit tegen tweedeklasser Lelystad’67 op het programma. DVS 2 speelt op dinsdag 20 oktober in de eerste knock-out ronde van het KNVB bekertoernooi een thuiswedstrijd tegen derdeklasser Hulshorst.

Banner Riemer en Walinga 300X125

Reacties

Cookieinstellingen