Recordaantal deelnemers aan 1e ATB-tocht Veluwse Wieler Vereniging Ermelo

De eerste van de drie ATB-tochten van het Veluwse Wieler Vereniging heeft het recordaantal van maar liefst 1250 deelnemers getrokken, afkomstig uit het hele land. De weersomstandigheden waren ideaal en met zo’n 100 vrijwilligers verliep de organisatie weer vlekkenloos.

Er verschenen ook veel jonge mountainbikers aan de start, waaronder het jeugdclubje dat de VWV dit jaar zelf heeft opgericht en inmiddels zo’n 16 leden telt. Naast de reguliere afstanden, 30, 45 en 60 kilometer werd er bij de eerste editie een extra afstand van 100 kilometer verreden. Ook dit jaar werd deze echte ATB marathon onder de naam ‘Veluws Taaiste’ een groot succes met maar liefst 300 deelnemers, ruim zestig meer dan in 2014.

De catering onderweg was weer uitstekend verzorgd en bij terugkomst stonden de medewerkers van de Muzenhof klaar met erwtensoep en snacks. Bij één van de controlepunten had de firma Timmer Sanitair een complete toiletwagen neergezet.

Ondanks de massale deelname verliep de inschrijving met het zogenaamde Scan & Go systeem vlot. NFTU-leden konden hun ledenpas laten inscannen en ontvingen na betaling een gele armband met een nood-telefoonnummer.

  • De tweede en derde ATB tocht wordt gehouden op zaterdag 14 november en 12 december.

41EN Schuurverkoop

Reacties

Cookieinstellingen