Gouden plak voor D7 springteam van Sparta Ermelo

Op de tweede districtswedstrijd trampolinespringen voor teams heeft het D7-team van Sparta zeer verrassend de gouden plak weten binnen te halen.

Bij de eerste wedstrijd in Ruurlo was het team nog niet stabiel en eindigde in de onderste regionen. Het team met Laurens Bos, Britt Stoel, Zara Dijkema en Ranita Jansen verraste des te meer door met strakke oefeningen alle ploegen in de klasse het nakijken te geven. In het totaalklassement staan ze nu op plaats vier. Ze zullen de laatste wedstrijd nog even er tegenaan moeten om te mogen deelnemen aan het NK.

In de C-klasse was er wederom eremetaal voor het C4-team met Eline Westhuis, Valerie Bosschart, Lieke Schuur en Jilde Hagen. Het team sprong minder stabiel dan de eerste keer en moest dit keer de teams van RGV Ruurlo en KDO Apeldoorn voor laten gaan. In het tussenklassement staat het team nog wel op plaats twee. Het C5-team van Sparta, bestaande uit Megan Verhaar, Ide Althof, Sandra Schaftenaar en Jesper Jansen, deed het stukken beter dan de eerste wedstrijd. Alle oefeningen werden uitgesprongen en daardoor wisten ze te klimmen van de vijfde naar de vierde plaats in het tussenklassement. Genoeg kansen ook daar nog om zich te kunnen plaatsen voor het NK in december.

In de D-klasse sprong ook het D6-team mee, met Jula Arends, Caro Binnerts, Lois Hagen en Fleur de Rook. Ook hier werden nu alle oefeningen uitgesprongen en vele malen beter dan de week ervoor. Het team is nog jong en mist nog wat moeilijkheid ten opzichte van de concurrerende teams, maar ze wisten toch een prima vijfde plaats in het dagklassement te behalen.

In de E-klasse sprong het debutanten-team E8. Waar ze op hun eerste wedstrijd nog moeite hadden met alle oefeningen uit te springen, verliep dit nu geheel zonder problemen. Annamay de Bruijne, Femke Elzinga en de 6-jarige Chemène Hazelof waren beretrots toen ze hoorden dat ze zich naar de vierde plaats in het dagklassement hadden gesprongen.

De volgende wedstrijd wordt op 21 november gesprongen in de Wethouder Balverszaal in Ermelo. Voor alle teams is dit de laatste kans om zich nog te kwalificeren voor het NK in Oss.

Over 2 weken komen twee A-teams van Sparta in actie op de internationale Golden River Teamcup in Waregem België. De week erop zullen alle A- en B-teams starten aan hun landelijke plaatsingswedstrijden.

40EN Haarstudio1

Reacties

Cookieinstellingen