Dindoa verliest op eigen terrein van Sparta Nijkerk

Dindoa heeft zaterdag 10 oktober op eigen terrein de derby tegen Sparta uit Nijkerk met 13-16 verloren en blijft staan op de onderste plaats van de ranglijst. 

De Ermelose korfballers speelden een goede wedstrijd, maar het rendement was opnieuw te laag. De thuisploeg verdedigde goed, maar scoorde te weinig en kreeg teveel strafworpen tegen. Het jonge Dindoa heeft na de 20-6 nederlaag in de voorbereiding tegen het ervaren Sparta een zichtbare groei doorgemaakt en bood goed partij.

Sparta begon sterk aan de wedstrijd door direct twee keer te scoren. Er ontbrandde een gelijk opgaande strijd, waarin de gasten de kleine voorsprong wisten vast te houden. Na 25 minuten moest Mark Bronkhorst het veld geblesseerd verlaten en werd goed vervangen door A-junior Jelmer Steenkamp.

De rust ging in met een 4-6 stand in Nijkerks voordeel. In de tweede helft liepen de bezoekers uit naar 6-10. Ondanks een tactische wissel van trainer Jan van Essen gaf Sparta de voorsprong niet meer uit handen en won met 13-16.

Doelpunten Dindoa: Kasper Velgersdijk 3, Dian Schuurkamp 3, Bjarne Sinneker 3, Anniek Odding 2, Jonathan van der Beek 2. Komende zaterdag staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, als VEO de tegenstander is. De wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’ begint om 15.30 uur.

Dindoa 2 verloor met 7-16 van Sparta Nijkerk 2. Dindoa A1 kwam tegen AVO A1 met 1-5 achter, maar herpakte zich en won uiteindelijk met 19-13.

Banner The Travel Club (300 X 125)

 

Reacties

Cookieinstellingen